22. dubna 2012 • 20:44

Hudler odmítl MS, Hadamczik je v klidu: Je to jeho věc...

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Hudler vzkázal: Ne, děkuji, nejedu. Ofenziva národního týmu pro mistrovství světa ve Švédsku a Finsku (4. – 20. května) se bude muset obejít bez útočníka Detroitu. Ten prostřednictvím svého zástupce Petra Svobody vzkázal vedení reprezentace, že kvůli absenci kontraktu v NHL pro příští sezonu turnaj vynechává.



Red Wings proti jeho startu na šampionátu nic neměli, což může značit i to, že s rodákem z Olomouce už nepočítají. Přesto Hudler raději nemíní riskovat případné zranění, které by mu mohlo zkomplikovat vyjednávání o penězích v zámoří.

„Jirka ve spojení se svým agentem se rozhodli, že mistrovství vynechá, protože se jim nepodařilo vyřešit novou smlouvu. Tu původně chtěli uzavřít ještě před šampionátem,“ uvedl pro deník Sport Slavomír Lener, generální manažer týmu.

Kouč Alois Hadamczik zůstává v klidu, zpráva o Hudlerově absenci jej rozhodně nezaskočila tolik jako nedávné NE brankáře Ondřeje Pavelce. Nicméně se podivil, že 28letý útočník změnil svůj postoj k reprezentaci.

Při nedávné Lenerově návštěvě v USA Hudler údajně odsouhlasil příjezd na MS v případě, že to půjde. Tyto okolnosti nastaly, jeho tým vypadl ve Stanley Cupu s Nashvillem.

„Generálnímu manažerovi nedávno slíbil účast na mistrovství světa v případě vyřazení z play off. Teď kvůli smlouvě nejede. Je to jeho věc. My potřebujeme hráče, kteří jsou odhodlaní v daný termín nechat na ledě všechno,“ prohlásil dnes večer trenér reprezentace.

Více informací k aktuálnímu stavu hokejové reprezentace čtěte v pondělním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud