24. dubna 2012 • 13:50

Hadamczik chce i Frolíka z Chicaga. Věří, že útočník dorazí

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní večerní a noční výsledky NHL a KHL reprezentačního kouče Aloise Hadamczika moc nepotěšily, v sestavování nominace na MS se moc neposunul. Až na jeden dílčí krok, z vyřazeného Chicaga má zájem o útočníka Michaela Frolíka. Dál čeká na konkrétní odpověď Martina Havláta a Zbyňka Michálka.



Na kluby všech tří jmenovaných hráčů poslalo vedení českého týmu oficiální žádost o uvolnění pro světový šampionát. U Havláta se čeká na výsledek zdravotní prohlídky, u Michálka na dohodu s Hadamczikem.

Obránce čeká přírůstek do rodiny a zvažuje varianty a podmínky, za jakých by se aspoň části mistrovství zúčastnil.

S Frolíkem kouč od jeho vyřazení ještě nemluvil, ale věří, že o tuto posilu se bát nemusí. „Je to typ člověka, kdo bude chtít přijet. Vloni hrál na mistrovství světa výborně, bude mít zájem ukázat se znovu,“ věří kouč.

Zatím o moc víc neodkryl otázku nasazení hráčů do brněnského turnaje Euro Hockey Tour, který začíná ve čtvrtek.

Jisté je, že ze svých třiceti mužů, které na soustředění má, jich může napsat na soupisku jen sedmadvacet, a z nich pak bude tvořit sestavu pro jednotlivé zápasy.

Složení týmu pro čtvrteční duel se Švédy oznámí ve středu. Z jeho náznaků lze vypozorovat, že jistý má útok Hemský, Koukal, Svoboda, nasadí i brněnského beka Žižku a dva centry Plekance a Nedvěda.

Vzhledem k tomu, že finále KHL se bude hrát na sedm zápasů a rozhodne se až ve středu, nezasáhne do posledního turnaje Euro Hockey Tour nikdo z uvažované čtveřice Červenka, Kvapil, F. Novák a Škoula.

Pokud by se tedy Hadamczik s některým z těchto hráčů domluvil, měl už by nominaci pro šampionát jistou. „Jinak to ani nejde,“ potvrdil.

Novinky kolem reprezentace

- po dnešním příjezdu obránce Kindla je v kádru 30 hráčů, na soupisce pro  Euro Hockey Tour se jich dostane 27

- z boje o šampionát vypadl I. Rachůnek, kvůli problémům s kolenem je na tři týdny mimo hru

 - trenér Hadamczik poslal do klubů NHL žádost o uvolnění Z. Michálka (Pittsburgh), Havláta (San Jose) a M. Frolíka (Chicago)

- tým má ve středu v nákupním centru Vaňkovka od 16 hodin autogramiádu, zúčastní se Plekanec, Nedvěd, Blaťák, Tlustý, Jak. Svoboda a Žižka

 - na čtvrteční zápas zbývá v prodeji několik desítek vstupenek, na sobotu 600 a nedělní bitva s Ruskem už je vyprodána

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud