7. května 2012 • 17:35

Kanada s přehledem, gól a čtyři asistence Sharpa potopily Francii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady v zápase proti Francii nepřipustili komplikace a připsali si jasnou výhru 7:2. Jednou brankou a čtyřmi asistencemi se na ní podílel Patrick Sharp.



Kouč Kanady Sutter po předchozí prohře s Američany změnil složení útočných formací a jeho svěřenci od začátku směřovali za očekávanou výhrou. Již na konci druhé minuty otevřel skóre Nugent-Hopkins, poté se hráči Javorových listů poprvé na turnaji prosadili v přesilové hře a v 18. minutě favorit vedl již 4:0.

Francie, v jejíž sestavě chyběl distancovaný útočník Sacha Treille, sice po chybě Kanaďanů v rozehrávce snížila, ale zdramatizovat duel se jí nepodařilo. Zámořští hráči i poté utkání v pohodě kontrolovali a nakonec vyrovnali nejvyšší dosavadní výhru na turnaji. Stejným výsledkem porazili Francii hned v úvodu MS i Američané.

Kanada - Francie 7:2 (4:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nugent-Hopkins (Sharp, Benn), 10. Sharp (Tavares, Nugent-Hopkins), 14. Benn (Sharp, Schenn), 18. Benn (Perry), 34. Eberle (Sharp, Keith), 50. Nugent-Hopkins (Sharp, Methot), 53. Perry (Getzlaf, Kane) - 20. B. Henderson, 34. Rouleau (Roussel). Rozhodčí: Brüggemann, Jablukov (oba Něm.) - Blümel (ČR), Dahmen (Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 3415.
Kanada: Dubnyk - Keith, Phaneuf, Bouwmeester, Schenn, Quincey, Methot, Vlasic, Murray - Eberle, Tavares, Skinner - E. Kane, Perry, Getzlaf - Benn, Nugent-Hopkins, Sharp - Ladd, O'Reilly, Purcell. Trenér: Brent Sutter.
Francie: Lhenry - Bachet, Hecquefeuille, Amar, Rouleau, Auvitu, Besch, Manavian - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - S. Da Costa, Roussel, Guttig - Bertrand, B. Henderson, Raux - Fleury, T. Da Costa, Lamperier. Trenér: David Henderson.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud