3. května 2013 • 17:30

Pohodový rozjezd Slováků. Favorit smetl neškodnou Francii 6:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Slovenska porazili v úvodním duelu mistrovství světa v hokeji ve skupině hrané v Helsinkách Francii přesvědčivě 6:2. Obhájci stříbra splnili bez větších problémů roli favorita, soupeři umožnili snížit až při vedení 5:0.



Svěřenci českého kouče Vladimíra Vůjtka mohli jít záhy po úvodním vhazování do vedení, jenže Hudáčka vychytal gólman Huet. V dalších dvou velkých příležitostech si na něm vylámal zuby Šatan.

Svůj tým podržel ale také jeho protějšek ve slovenském brankovišti Staňa, když si poradil se slibnou šancí Bertranda.

V polovině deváté minuty už ale Slováci vedli, když se do přihrávky od Záborského opřel bez přípravy Miklík a ranou na lapačku propálil Hueta. Odpovědět mohl Bellemare, jímž vyslaný projektil zazvonil na spojnici Staňovy branky. V další dobré pozici selhal v zakončení Kopecký.

Na úvod druhé části dohrávali Slováci přesilovku, ale bez úspěchu a poté naopak poprvé v zápase čelili početní výhodě soupeře. Krizovou chvilku ale přestáli a klid do jejich řad přinesl gólový zápis Ölveckého z poloviny 26. minuty.

Yorick Treille poté neuspěl sám proti Staňovi a mohlo ho to mrzet o to více, když Záborský usměrnil perfektní Kukumbergovu přihrávku mezi Huetovy betony.

Ani při vedení 3:0 Vůjtkův výběr nepolevil a definitivně rozhodl zkraje třetí třetiny, kdy musel na celkem čtyři minuty na trestnou lavici Henderson. Jeho "krvavý" faul vysokou holí potrestali v rozmezí 50 sekund Radivojevič a kapitán Šatan.

Jen o necelou minutu později se úspěchu dočkali také Francouzi, když Staňu připravil o nulu Raux. Výsledek ze strany Francouzů ještě přikrášlil v přesilovce Fleury, jenže poslední slovo měl 63 vteřin před koncem utkání Hudáček.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 15:15
Francie
Francie
2:6
ONLINE
3. května
15:15
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 45:32. Raux, 51:58. Fleury

Hosté: 08:28. Miklík, 25:27. Ölvecký, 28:34. Záborský, 43:50. Radivojevič, 44:40. Šatan, 58:57. Hudáček

Sestavy

Domácí: Huet (Lhenry od 53. min) – Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand – Treille Y., Meunier, Desroiers – Fleury, Bellemare, Treille S., Henderson, Roussel, Bertrand – Raux, Guttig, Da Costa.

Hosté: Staňa – Mezei, Sekera, Ďaloga, Sersen, Vydarený, Jurčina, Mihalík – Bližňák, Kopecký, Radivojevič – Stümpel, Šatan, Hudáče – Kukumberg, Miklík, Záborský – Bartek, Surový, Ölvecký.

Rozhodčí

Reiber (SUI), Zalaski (CAN) – Kilian (NOR), Wilmot (CAN)

Stadion

Slováci Tomáš Záborský a Roman Kukumberg (vpravo) slaví třetí gól v zápase proti Francii
Slováci Tomáš Záborský a Roman Kukumberg (vpravo) slaví třetí gól v zápase proti Francii

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud