3. května 2013 • 21:53

Finové se s Němci zachránili minutu před koncem a vyhráli v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Finska vstoupili do mistrovství světa doma v Helsinkách výhrou nad Německem 4:3 v prodloužení. V čase 61:58 rozhodl zápas Sakari Salminen. Tým Suomi dvakrát vedl, ale soupeř ve třetí třetině otočil stav a svěřenci Jukky Jalonena si vynutili prodloužení až v 59. minutě díky druhé trefě Petriho Kontioly v utkání.



Zatímco Němci se mohli spoléhat na obě své posily z NHL, beka Christiana Ehrhoffa z Buffala a útočníka Marcela Goce z Floridy, Finové ještě svou jedinou akvizici ze slavné soutěže využít nemohli. Útočník Lauri Korpikoski z Phoenixu se zapojí až v dalším průběhu.

Němci doplatili na časté vylučování. V úvodním dějství v prvním oslabení při Hagerově trestu ještě odolali, ale pak pykali svěřenci kanadského trenéra Pata Cortiny za Ehrhoffovo vyhození puku mimo led a už inkasovali. Kombinaci Suomi zakončil v 11. minutě po Aaltonenově přihrávce Kontiola do odkryté branky.

Vyrovnat mohl vzápětí Marcel Goc, na druhé straně neskončila gólem rána Savinainena, která se odrazila od horní tyče. Český sudí Martin Fraňo a Kanaďan Matt Kirk si u videorozhodčího prověřili, že o gól nešlo.

V polovině utkání Němci vyrovnali. Marcel Goc našel před brankou Schütze, který si pohotově přehodil puk z bekhendu na forhend a překonal Ortia. Následně šli Němci třikrát za sebou pykat a 33 vteřin před koncem druhé třetiny inkasovali, kdy Hietanenovu přihrávku usměrnil za Zeppova záda Pesonen.

Ve 43. minutě Němci bleskově využili Väänänenovo vyloučení, když Marcel Goc vyhrál buly a Ehrhoff přesnou ránou vrátil potrestaného Fina zpět z trestné lavice.

Po šancích na obou stranách v 57. minutě dokonce otočil stav Ankert, ale za 96 sekund vyrovnal Kontiola, který si ze vzduchu zpracoval puk a Zepp na jeho zakončení nestačil zareagovat. V nastavení rozhodl tři vteřiny po vypršení trestu Marcela Goce Salminen.

Mistrovství světa v ledním hokeji:
Skupina B (Helsinky):

Finsko - Německo 4:3 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Kontiola (Aaltonen, Pesonen), 40. Pesonen (Hietanen, Kontiola), 59. Kontiola (Pesonen), 62. Salminen (Mäntylä, Laakso) - 11. Schütz (M. Goc, Rankel), 43. Ehrhoff (M. Goc), 57. Ankert (M. Goc, Gogulla). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Kirk (Kan.) - Arm (Švýc.), Vyloučení: 3:9. Využití: 2:1. Diváci: 12 115.
Finsko: Ortio - Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen, Melart - Pesonen, Kontiola, Aaltonen - Salminen, Haataja, Vitaluoma Savinainen, Koskiranta, Pihlström - Hagman, Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
Německo: Zepp - Ehrhoff, Hördler, N. Goc, M. Müller, Baxmann, Ankert, Kohl - Rankel, Schütz, M. Goc - M. Wolf, Ullmann, Gogulla - Tripp, Kink, Y. Seidenberg - Mauer, Hager, Greilinger - Noebels. Trenér: Pat Cortina.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud