Pavel Novotný
4. května 2013 • 23:30

Nečekaná premiéra Francouze: Bál jsem se, aby na mě nevystřelili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková situace se v profesionálním hokeji jen tak nevidí. Natož na světovém šampionátu. Český tým musel při utkání proti domácímu Švédsku poslat do branky na necelou půlminutu za Alexandra Saláka náhradního gólmana Pavla Francouze. A důvod?



 Běžela 39. minuta utkání a český tým se zoufale snažil o to, aby stihl do konce druhé třetiny vyrovnat. Fanoušky v hale Globen však překvapilo nenadálé střídání v české svatyni.

Do té doby vynikající Alexander Salák usedl na střídačku, do branky se postavil k své premiéře na mistrovství světa litvínovský zázrak Pavel Francouz.

Saláka však k odchodu na střídačku nedonutilo nečekané zranění či závadana výstroji, ale pravidlo, které praví, že brankář nesmí překročit modrou čáru. Česká jednička však zajela v přerušené hře na střídačku.

Důvodem pro výlet nové akvizice Petrohradu na lavičku byla skutečnost, že očekával vyloučení domácího hokejisty a poskytnutí výhody pro český tým.

"Saša přejel modrou čáru a rozhodčí mu ukazovali, že musí na lavičku. Pro mě to byl neuvěřitelný šok. Modlil jsem se, aby na mě nikdo nevystřelil a já nic nezkazil," okomentoval svůj nečekaný reprezentační debut na šampionátu dvaadvacetiletý brankář.

Opora extraligového Litvínova se na ledě objevila na 25 sekund, domácí Švédové na něj však vystřelit nestačili. Český tým nakonec i přes skvělý výkon Alexandra Saláka vyrovnat nestačil a na světovém šampionátu si připsal první prohru.

"Musím před ním smeknout klobouk. Skvělé zákroky předváděl včera proti Bělorusku a teď to proti Švédům ještě vyšperkoval," pěl na svého zkušenějšího kolegu chvály Franouz.

Pavel Francouz se chystá nahradit v brance Saláka
Pavel Francouz se chystá nahradit v brance Saláka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud