6. května 2013 • 04:32

Takhle Švýcary neznáme. Už je to top tým, uvědomují si Češi

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 16:15 | Česko vs. Švýcarsko. Aneb národní tým proti jednomu z favoritů celého šampionátu. Že se to zdá přehnané? Možná... Ale výsledky dnešního soupeře budí respekt. Kde jsou ty časy, kdo se šlo do duelu s týmem zpod Alp pro povinné vítězství. Češi dobře vědí: Čeká nás zatraceně těžká šichta!



Podcenit je? To by byl čirý nerozum. A svěřenci kouče Aloise Hadamczika to v žádném případě nedopustí. Naopak, vědí, že mají v cestě neskutečně silného soupeře. Sehraného, dobře organizovaného, urputného. A úspěšného. Porazil Švédy i Kanaďany!

„Byl jsem až překvapený, jak Švýcaři hráli se Švédy, takhle jsem je snad ještě neviděl. Nebude to snadné, ale o kterém soupeři tady na šampionátu se to dá říct?“ tázal se Hadamczik.

Tým kanadského kouče Seana Simpsona zatím na turnaji válí. A věří, že mu nedojde dech a úspěšnou pouť si ještě prodlouží. Proto si Češi musejí dávat velký pozor, aby nezaváhali. Druhá porážka v řadě by do jejich žil mohla zavést koňskou dávku nejistoty.

Už nemůžeme říkat, že Švýcaři patří do nějaké jiné garnitury, je to jeden z top týmů, prostě mužstvo na vzestupu. Pro nás to bude těžký test. Viděli jsme, jak tady zatím hráli, lítali od první do poslední minuty, jsou sehraní, výborně bruslí, mají dobrý systém,“ poznamenal o nich obránce Zbyněk Michálek. Češi by mohli využít toho, že včera měli na rozdíl od protivníka volno.

Budeme rádi, když budou trochu unavení. Toho bychom mohli využít, vlítnout na ně, dát první gól, rychle přidat další a pak si to pohlídat,“ nabízí ideální scénář útočník Tomáš Fleischmann.

V brance českého týmu se opět představí Alexander Salák, který zatím v obou předešlých utkáních zářil a byl nejlepším hráčem mužstva. I dneska na něj Voráček a spol. budou spoléhat. A také na to, že už vypilují koncovku.

Tedy na to, že se budou víc tlačit před soupeřovu branku. „Právě tudy vede cesta,“ tušil i kouč Hadamczik. Do hry opět nasadí Jana Kováře, role třináctého útočníka připadne Petru Vránovi. Sestava tedy bude stejná jako v sobotu proti Švédům.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud