František Suchan
6. května 2013 • 11:11

Pavelec je připraven: Můj stav se obrovsky zlepšil, řekl po tréninku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Půlhodinku na ledě zvládl. Se speciální dlahou pod betonem, která odlehčuje problematickému kotníku, ale bez obtíží. Ondřej Pavelec zkusil všechny možné pozice, jaké v brance lze zažít a spokojeně mohl ohlásit: „Už jsem v pořádku.“



Z ranního rozbruslení, kde byl jen s nehrajícími členy týmu a gólmanskými kolegy Francouzem a Kovářem, přišel v dobré náladě. Kotník, kvůli němuž bylo do včerejška tolik tajností, drží. „Jsem rád, že jsem to odtrénoval, že jsem vydržel celou dobu a neměl jsem problém. Nemusel jsem si dávat žádné úlevy,“ těšilo plánovanou jedničku týmu.

Předtím na něj stranou střílel Petr Vrána, procvičil si lapačku, vyrážečku, ale hlavně pohyb do pokleku a zpátky, tedy ten nejproblematičtější. „Oproti dnům, kdy jsem nemohl na led, jde o obrovské zlepšení, doktoři odvedli výbornou práci,“ poděkoval lékařskému týmu kolem reprezentace.

Ondřej Pavelec trénoval s betonem vyztuženým speciální dlahou, která má dát větší bezpečí jeho zraněnému kotníku
Ondřej Pavelec trénoval s betonem vyztuženým speciální dlahou, která má dát větší bezpečí jeho zraněnému kotníku

Pavelcův nástup do akce ještě nemá definitivní datum, ale měl by přijít brzy. „Přijel jsem sem, abych chytal zápasy a ne abych to tu odseděl na tribuně a v půlce jel domů,“ řekl jasně. Jak už informoval dnešní deník Sport, lékaři včera gólmanovi z odebrané krve odstřeďovali krevní plazmu a tu mu následně zaváděli do kotníku, aby se urychlila hojivost. Právě tahle léčba zabrala.

Jakub Kovář, který jako čtvrtý gólman dorazil v neděli z Česka, se tak zřejmě zase vydá domů. Alexander Salák totiž bude chytat i se zlomeným prsteníčkem. Zvládl tak už utkání se Švédy a i díky speciálnímu jílu lékaře Zdeňka Ziegelbauera, tlumícímu otoky, by se jeho stav měl lepšit.

„Jde jen o to, jestli Saša skousne bolest. A už jednou to dokázal,“ řekl lékař Radek Holibka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud