6. května 2013 • 19:02

Herně jsme se zlepšili, tvrdí po prohře se Švýcary kouč i hráči

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace prohrála na mistrovství světa se Švýcarskem 2:5. Asistent reprezentačního kouče Josef Paleček, stejně jako někteří jeho svěřenci si ale myslí, že se národní tým herně zvedá. „Herně jsme se zlepšili, ale zatím je to málo,“ poznamenal v rozhovoru pro Českou televizi Paleček.



Problémem českých hokejistů je celá řada. Stejně jako v přípravě, kdy se tým dával teprve dohromady, má potíže se střílením gólů. „To je náš problém. Na začátku jsme měli tlak a gól nepadl,“ krčil rameny Paleček.

Švýcaři český tým předčili i v důrazu před oběma brankami. „My se chceme před tu branku natlačit, ale v ten poslední moment tam prostě nejsme. Určitě ale po hráčích chceme, aby před branku chodili a obránci stříleli,“ poznamenal asistent trenéra.

V průběhu utkání nebyli trenéři spokojení, proto míchali sestavou. „Něco jsme museli udělat, povedlo se nám oživit hru. Ty změny byly pozitivní,“ těšilo Palečka.

Jenže na výsledku to vidět nebylo. „Teď máme dva dny, abychom si to všechno zanalyzovali. Nějaké změny určitě ještě přijdou,“ prorokoval asistent kouče, který z porážky nevinil gólmana Saláka. „Je zdráv a odchytal dobré utkání,“ neviděl trenér problém na místě gólmana.

Porážka mrzela útočníka Jakuba Voráčka, posilu národního celku z Philadelphie. Ten viděl příčinu kolapsu v nepovedeném úvodu. „Prohrávali jsme 0:2. Pak jsme sice vyrovnali, ale stálo nás to strašně moc sil. Pak ve třetí třetině jsme byli dost pasivní a Švýcaři dali dva šťastné góly,“ měl jasno útočník.

Rozhodně nesouhlasil s tím, že měli Švýcaři navrch v důrazu před brankou. „Agresivní jsme byli dost. Dokonce si myslím, že dneska to byl herně nejlepší zápas na šampionátu, i když výsledek tomu neodpovídá,“ překvapil Voráček. „Lepší, když se nám to stane teď, než kdyby to přišlo ve čtvrtfinále,“ dodal.

S tím, že česká reprezentace herně nepropadla, souhlasil i Ladislav Šmíd. „Švýcaři dobře napadali, měli dobrý pohyb, ale nás může mrzet hlavně to, že jsme nevyužili naše šance,“ doplnil v televizním hodnocení Ladislav Šmíd, obránce Edmontonu.

Další utkání čeká na český tým až ve čtvrtek, jeho soupeřem bude Dánsko.

Jiří Tlustý v šanci před švýcarskou bránou
Jiří Tlustý v šanci před švýcarskou bránou

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud