7. května 2013 • 15:35

Špaček o MS: Chybí nám drzost, Salákovo hodnocení mě zaskočilo

Autor: tbl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bouřlivé oslavy mistrovského titulu jsou u konce a plzeňský Jaroslav Špaček si dnes užívá hokeje především u televize. "Kluci se teď trochu hledají," komentoval současnou formu reprezentace na MS a přiznal, že ho překvapilo včerejší vyjádření brankáře Saláka, který po prohře 2:5 prohlásil, že soupeř hrál strašně.



Bývalý vynikající obránce se v úterý objevil v Praze na akci prodejce diamantů, kde společně s plzeňskými parťáky Strakou a Vlasákem převzali dar ve formě diamantových hodinek. "Viděl jsem zatím všechny zápasy Česka na MS. Po našich oslavách jsem totiž trochu onemocněl, takže jsem mohl být doma a koukat," pochlubil se při té příležitosti přítomným novinářům.


Co podle vás musí český tým v dalších utkáních zlepšit?
"V útoku jsme silní, ačkoliv mě mrzí, že hrajeme hodně v rozích a netlačíme se do brány. Máme i výborného gólmana. Mně ale trošku hapruje naše obrana. Nejsme agresivní, prohráváme hodně soubojů kolem naší branky a v naší hře mi hodně chybí čištění prostoru kolem brankáře."

Nakolik může být ještě důvodem trápení hráčů z NHL široké kluziště?
"Hlavní problém je, že kluci přiletěli na poslední chvíli, neměli čas a ten časový posun byl hodně výrazný. Teď mají 2 dny na to, aby se dobře vyspali, potrénovali, aby se tým dal dohromady. Já věřím, že to zvládnou, do dalšího zápasu vlítnou a budou soupeře válcovat."

Brankář Salák včera řekl o Švýcarech, že hráli strašně, jak jste to hodnotil vy od televize?

"Mě to trochu překvapilo, když jsem to dneska četl. Myslím, že Švýcaři hráli to, co mají, výborně bruslili, vyhrávali osobní souboje, byli hodně drzí směrem do naší branky a z toho dali góly. Možná kdybychom my byli takhle drzí, ten zápas by vypadal trochu jinak."

V dalším zápase nás ve čtvrtek čekají Dánové. Může to být ošidný soupeř?
"Nesmíme je podcenit. Pokud je podceníme a necháme si dát gól nebo dva, bude se to těžko obracet. Já ale věřím, že kluci jsou připravení a odhodlaní."

Na předchozích šampionátech byla vždy v týmu nějaká zkušená osobnost, ať už Nedvěd, Eliáš nebo Jágr. Nemyslíte, že někdo takový bude teď reprezentaci v krizi chybět?
"Pokud je v mužstvu někdo takový, tak všichni koukají na něj, jestli to strhne sám. Náš tým je ale dobrý, kvalitně poskládaný a musí za to vzít všichni společně, je jedno, jestli vystoupí Novotný, Vrbata, Hanzal nebo třeba někdo z obránců. Kluci se musí skloubit, jít za výhrou dohromady a povzbudit se i na střídačce, kde podle mého názoru zatím nežili jako jeden tým."

Nepojedete nakonec na MS pomoci?
"Já ne, já už spálil výstroj. Ale jsem na telefonu, kdyžtak mi může pan Hadamczik zavolat." (směje se)
Straka, Vlasák a Špaček se chlubí novými hodinkami v ceně nad 100 000 korun
Straka, Vlasák a Špaček se chlubí novými hodinkami v ceně nad 100 000 korun

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud