9. května 2013 • 19:05

Michálek: Takhle si postup do čtvrtfinále nezasloužíme

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY NA UTKÁNÍ ČESKO - DÁNSKO | Čeští hokejisté porazili ve svém čtvrtém utkání na světovém šampionátu Dánsko 2:1 až po nájezdech a připsali si svojí druhou výhru. O bod navíc pro český tým se postaral Zbyněk Irgl, který proměnil dva samostatné nájezdy. "Bod navíc nás může posunout do play off," věří penaltový střelec Zbyněk Irgl.



"Náš výkon byl rozpačitý, ale ten bod navíc, který jsme získali v nájezdech, může být zlatý a právě on může rozhodnout o našem postupu do play off, věří dvaatřicetiletý útočník.

Bývalý forvatd Vítkovic přesto s výkonem týmu spokojen být nemohl. "Měli jsme vyhrát za tři body, bohužel, nepovedlo se to. Alespoň jsme vyhráli nájezdy, bod navíc může být klíčový," dodává.

Irgl proměnil oba nájezdy jiným způsobem. "Koncovku jsem neměl rozmyšlenou, pokud na vás brankář počká a vybruslí vás, moc šancí nemáte. Naštěstí mě se to povedlo. Nielsen je vysoký, ale udělal první pohyb a to mi pomohlo. Nájezdy jsou hodně o štěstí," reagoval střelec.

MICHÁLEK: S TAKOVOU HROU SI POSTUP NEZASLOUŽÍME

O jedinou branku českého týmu v základní hrací době se postaral ve třetí třetině obánce Zbyněk Michálek. "Bylo to velké trápení, nešlo nám to, netlačili jsme se do brány, chyběla nám agresivita. S takovou hrou si postup do čtvrtfinále ani nezasloužíme," nešetří tým český bek.

"Naše hra byla pomalá, nedůrazná, nedařily se nám přesilovky, to vše musíme do dalšího utkání zlepšit, dodává obránce Phoenixu.

A jak popsal český střelec svou branku? "Snažil jsem se jet co nejdéle, měl jsem poměrně hodně místa, nejsem žádný střelec, je to letos moje první branka, snad to bude v dalších zápasech lepší," říká rodák z Jindřichova Hradce.

Do české brány se poprvé na šampionátu postavil Ondřej PavelecFoto Barbora Reichová (Sport)

PAVELEC: ZASLOUŽILI JSME SI VYHRÁT

Svůj první zápas na světovém šampionátu má za sebou Ondřej Pavelec. Čtyři minuty před koncem inkasoval jedinou branku v základní hrací době. "Čekal jsem, že přijde rychlé zakončení, ale Poulsen rychle vyjel zpoza brány a poslal křižnou přihrávku skrz brankoviště," popsal obdržený gól brankář Winnipegu.

"Udělali jsme jednu chybu a soupeř jí využil. Nám se nedařilo v koncovce, je třeba se z toho poučit. Už zítra nás čeká další zápas, musíme se na něj dobře připravit," říká Pavelec.

"Kluci mi dozadu hodně pomohli, v brance jsem se cítil opravdu dobře, neměl jsem během utkání žádný problém," reagoval na případné problémy se zraněným kotníkem český brankář.

Martin Hanzal v souboji s Jesperem JensenemFoto Barbora Reichová (Sport)

HADAMZCIK: CHYBÍ NÁM AGRESIVITA NA PUKU

S výkonem svého výběru nemohl být spokojen ani kouč národního týmu Alois Hadamczik. "Chybí nám důraz na puku, naše produktivita střelby je nízká, málo se tlačíme do brány," ve stručnosti zhodnotil nedostatky obhájců bronzových medailí kouč.

O nasazení hráčů pro samostatné nájezdy prý neměl dopředu jasno. "Všechny hráče, které jsme oslovili, nám řekli, že pojedou. Když dal Irgl první gól, hned bylo jasné, že pojede znovu," popsal rozhodující momenty utkání trenér.

O klíčovou branku se kromě Irgla postaral ve třetí sérii Jiří Hudler, který musel proměnit svůj nájezd. "Ukázal pevné nervy," pochválil útočníka Calgary trenér.

Do české brány se poprvé na šampionátu postavil Ondřej Pavelec
Do české brány se poprvé na šampionátu postavil Ondřej Pavelec

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud