10. května 2013 • 05:10

Nemůžeš bejt dobrej! aneb Hecování kladenské kliky Voráček, Pavelec a Tlustý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Na ledě to je během švédského turnaje zatím z české strany bída, tak se pojďte uvolnit aspoň do zákulisí... V dnešním Sportu se vedle ohlasů na protrpěnou nájezdovou výhru s Dány můžete i pořádně zasmát. Ve středu, během volného odpoledne, jsme dali do kupy trojku kladenských kamarádů. A pánové Voráček, Pavelec, Tlustý nezklamali.



Tihle parťáci od dětství se totiž bez ustání popichují. Neposedí, pořád šijí jeden do druhého a přesně to ukázali i v unikátním trojrozhovoru, jehož hlavní část najdete na stránkách pátečního vydání deníku Sport.

Pro představu: zkuste třeba nadhodit dotaz, jestli stihne Pavelec při zápase v NHL postřehnout, že chytil šanci právě svému kamarádovi. „Třeba mě toho moc nechytne,“ reaguje Tlustý dřív, než se stihne brankář nadechnout. „Čtyři zápasy, tři góly,“ zdůrazní vzájemnou bilanci z uplynulé sezony.

Podívejte se, jak to vypadalo při trojrozhovoru s kladenskými parťáky Jakubem Voráčkem, Ondřejem Pavelcem a Jiřím Tlustým
Video se připravuje ...

„Dyť ty máš třicet šancí za zápas s tou tvojí lajnou! Nemůžu přece chytit všechno…“ vyhrkne na svou obranu Pavelec.

„Nemůžeš bejt dobrej,“ zpraží ho Tlustý.

Gólman má ale také v ruce fakta. Loni byl třeba nejlepší akcí ročníku vyhlášen jeho spektakulární zásah proti Voráčkovi. Ale že by se s ním jeho autor kochal? Prý ne. „Viděl jsem ho v televizi, nic víc,“ tvrdí. Čímž nahrává kamarádům na smeč. „Tak sorry, že nám ho posíláš ve skupinový esemesce s odkazem na youtube,“ vypálí Tlustý.

Proběhne pár jednoslovných výměn názorů, znáte to…

Ale ať se jenom nepřekřikují s Pavelcem: Co ti dva střelci? Hecují se v NHL, kdo dá víc gólů? Základní část zakončil Tlustý jen s jedním zásahem navrch před Voráčkem, vítězem českého bodování. „Maximálně se můžou přetahovat, kdo dá víc gólů do prázdný brány,“ rýpe Pavelec.

„Já Vorasovi psal, ať už přestane dávat góly, ať mi nechá něco vyhrát,“ přiznává Tlustý. Nakonec se dočkal „Ale kdyby byla šance, další gól bych asi neodmítl,“ přiznává Voráček.

Ostatně tohle všechno si nebojí povědět i během utkání NHL. Často se prý stane, že spolu přímo na ledě něco prohodí. „Někdy taky nastupujeme přímo proti sobě, tak se pěkně osekáváme,“ usmívá se Tlustý.

Jenže efekt toho všeho je nulový. „Toho druhýho stejně rozhodit nejde, známe se tak dlouho, že se to nedá,“ pokyvuje Voráček.

Vždyť oni se prý nehádají ani v civilu. O malichernosti samozřejmě ano, ale že by se vážně pustili kvůli něčemu do křížku? Nehrozí. „Nejvíc se akorát hádá Smoleňák s Pavelcem,“ vzpomene Voráček dalšího z kladenské party, útočníka finského Lahti, jemuž v rozhovoru taky pořádně nakládají. „Ono totiž všichni se hádají Smoleňákem,“ dodává Tlustý.

Blbůstky, vtípky a drobné naschvály, na to trojici Pavelec, Voráček a Tlustý užije
Blbůstky, vtípky a drobné naschvály, na to trojici Pavelec, Voráček a Tlustý užije

Ten je ostatně na svém prvním šampionátu, jako nováček se ale neprojevuje. Aspoň podle svých kamarádů. „On se chová, jako by tu byl už desetkrát,“ naoko znechuceně poví Voráček.

„V pohodě, Kubo, my víme, že ty jsi tady veterán. Že tady všechno řídíš. Třiadvacet let, ty jo…“ odvětí Tlustý naoko nevraživě.

Na to Voráček pečlivě artikuluje připomínku svého zatím největšího reprezentačního úspěchu: „Zlato, Jirko. Z-L-A-T-O.“

Nebylo by od věci, kdyby se dobrá nálada kladenských kumpánů přenesla i do hry, a oni se o to zlato z letošního šampionátu ještě poprali. Že by ho uměli pořádně oslavit, o to nemějte strach...

Velký trojrozhovor s kladenskou trojkou čtěte v pátečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud