10. května 2013 • 22:38

Kanada porazila na MS Bělorusko 4:1 a vládne české skupině

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady zvítězili na mistrovství světa bez problémů nad Běloruskem 4:1 a dostali se do čela základní skupiny ve Stockholmu o dva body před Švýcarsko, které má ale zápas k dobru. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel Claude Giroux. Kanaďané budou v neděli dalším soupeřem českých hokejistů.



Bělorusové nastoupili po třídenní pauze teprve ke svému čtvrtému utkání a proti favoritovi nerozšířili svou sbírku tří bodů, což by ještě více zkomplikovalo boj o čtvrtfinále českého týmu.

Svěřencům trenéra Andreje Skabelky ještě pomohla po střele Jordana Staala v šesté minutě horní tyč, ale ve 12. minutě se už prosadil po Skinnerově přihrávce osamocený O'Reilly. Potom Bělorusové odolali při Maslenikovově trestu, ale Kaznadějovo vyloučení už potrestal Ladd, který z mezikruží zužitkoval Girouxovu přihrávku.

Další možnost měl Duchene, za outsidera poprvé vážněji zahrozil Jefimenko. Snížit mohlo Bělorusko ve 24. minutě při Schennově trestu, ale Kitarov trefil tyč. Na druhé straně ještě neuspěl Ladd, ale vzápětí při dalším Maslenikovově pobytu na trestné lavici skóroval Stamkos.

V úvodu závěrečné třetině využil další přesilovku Giroux, Kanaďané se tak prosadili v početní výhodě už potřetí v utkání. Bělorusové se dočkali alespoň čestného úspěchu, když si jeden z kanadských obránců srazil puk do vlastní branky po Jefimenkově pokusu a pokazil Dubnykovi čisté konto.

Bělorusové i přes porážku stále mají naději útočit na čtvrtfinále, pokud by zvládli zápasy s Norskem, Dánskem a Švýcarskem.

MS v ledním hokeji
Skupina A (Stockholm):
Bělorusko - Kanada 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Jefimenko (Demkov) - 12. O'Reilly (Skinner, J. Staal), 17. Ladd (Giroux, Schultz), 26. Stamkos (Giroux, Schultz), 43. Giroux (Stamkos, Ladd). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Kaval (USA) - DeHaen (Fr.), Schrader (Něm.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. Diváci: 4927.

Sestavy:
Bělorusko: Milčakov - Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Goroško, Šinkevič, Maslenikov - Kulakov, Kitarov, Meleško - Ugarov, Kovyršin, Kolcov - Stefanovič, Stas, Jefimenko - Andrjuščenko, Demkov, Solomonov - Kislyj. Trenér: Andrej Skabelka.
Kanada: Dubnyk - Robidas, Dillon, Schenn, Campbell, Harrison, Schultz, Brodie - Ladd, Giroux, Stamkos - Read, E. Staal, Simmonds - Hall, Duchene, Eberle - Skinner, J. Staal, O'Reilly. Trenér: Lindy Ruff.

Hokejisté Kanady vyhráli na MS nad Běloruskem a dostali se do čela české skupiny
Hokejisté Kanady vyhráli na MS nad Běloruskem a dostali se do čela české skupiny

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud