11. května 2013 • 14:32

Švýcaři si poradili s Dánskem a jsou jediným neporaženým týmem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Švýcarska zůstávají i po svém pátém utkání na mistrovství světa jediným neporaženým týmem turnaje. Svěřenci kanadského kouče Seana Simpsona dnes porazili ve Stockholmu Dánsko 4:1, posunuli se do čela skupiny před Kanadu a zajistili si postup do čtvrtfinále vyřazovacích bojů.



Seveřané měli blízko k ideálnímu vstupu do zápasu, když už v první minutě zachránila švýcarského gólmana Berru branková konstrukce. Místo toho ale sami ztráceli. Po 94 vteřinách od úvodního vhazování musel na trestnou lavici Storm a už po 21 sekundách se do hry vrátil, když povedenou spolupráci zakončil mezi betony brankáře Galbraitha Conti.

V osmé minutě si to namířil rovnou k brance soupeře Blindenbacher, ztroskotal však na Galbraithovi. Nedlouho poté si početní výhodu vyzkoušeli také Dánové, Jakobsen v ní ale svou šanci na vyrovnání zahodil.

Změnu přinesla až další přesilovka Švýcarů v polovině zápasu, kdy se po prakticky stejné situaci jako při úvodní brance prosadil prudkou přihrávku usměrňující Gardner. Už o necelé tři minuty později však vrátil Dány do hry Nicklas Jensen, když po vyjetí zpoza branky dokázal nadvakrát překonat Berru.

Ve 44. minutě už ale měli Švýcaři opět k dobru dvoubrankový náskok, když si dobře najel Suri a z mezikruží prostřelil Galbraitha. V polovině 55. minuty definitivně rozhodl v poslední vteřině Greenova trestu tísněný Niederreiter, když došťouchl kotouč počtvrté za Galbraithova záda, a využil tak třetí přesilovku ze čtyř, které Švýcaři hráli.

Švýcarsko - Dánsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Cunti (Bodenmann, Hollenstein), 32. Gardner (Von Gunten, Josi), 44. Suri (Josi, Ambühl), 55. Niederreiter (Vauclair, Seger) - 34. N. Jensen (Lassen). Rozhodčí: Kaval (USA), Kirk (Kan.) - Dahmen (Švéd.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 3543.
Švýcarsko: Berra - Seger, Vauclair, Blindenbacher, Furrer, Josi, Von Gunten, Blum, Grossmann - Niederreiter, M. Plüss, Moser - Bodenmann, Cunti, Hollenstein - Gardner, Suri, Ambühl - Walker, Bieber, Traschler. Trenér: Sean Simpson.
Dánsko: Galbraith - Larsen, Lassen, Jesper B. Jensen, O. Lauridsen, M. Lauridsen, Mads Boedker, R. Nielsen - N. Jensen, Green, Madsen - Mikkel Boedker, Hardt, Jakobsen - Storm, Jesper Jensen, Björkstrand - K. Staal, Dresler, Poulsen - Starkov. Trenér: Per Bäckman.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud