11. května 2013 • 22:35

Norové zdolali Bělorusy a v neděli můžou pohřbít české naděje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

POSTUPOVÁ MATEMATIKA | Norští hokejisté na mistrovství světa zvládli zápas s Běloruskem a po výhře 3:1 se posunuli ve skupině A na postupové čtvrté místo před Českou republiku. Hadamczikova parta tak může přijít o šanci na čtvrtfinále už v neděli - pokud by Češi prohráli s Kanadou a Norové obrali o tři body Švýcarsko, skončí šampionát českým krachem.



Českému výběru naopak zajistí postup získaný bod s Kanadou a tříbodové vítězství v úterý právě nad Nory. V tom případě by jim nevadila ani výhra Skandinávců se Švýcarskem.

Propočítejte si varianty výsledků a postupů v naší tipovačce!

Dvě branky Norů proti Bělorusku vstřelil Per-Age Skröder, který tak oslavil jubilejní stý zápas v reprezentaci.

Do utkání vstoupili Norové bez potrestaného kapitána Tollefsena, který si už podruhé na turnaji odpykával jednozápasový trest, a trenér Roy Johansen musel k pěti obráncům hledat výpomoc z útoku. Seveřané ale Bělorusy od začátku přehrávali.

První šanci ještě nevyužil Bastiansen, ve čtvrté minutě už Röymark uvolnil Skrödera, který se trefil k levé tyči. Při Solomonovově vyloučení měl Skröder další šanci, gólman Bělinskij však Bělorusko podržel.

Ve 14. minutě fauloval Martinsen Filičkina a dostal trest na pět minut a do konce utkání, ale Norové v dlouhém oslabení odolali. Vedení pak pojistili v 26. minutě, když se po Tryggově střele prosadil z dorážky znovu oslavenec Skröder.

V závěru druhé části trefil Holtet horní tyč a Norové si dál hlídali bezpečný náskok. Zvýšit se podařilo v 55. minutě Bastiansenovi při Černookově trestu. Haugen se ale čistého konta nedočkal, protože jej 93 sekund před koncem překonal Kulakov.

Norsko - Bělorusko 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Skröder (Röymark, Forsberg), 26. Skröder (Trygg, Thoresen), 55. Bastiansen (K. A. Olimb) - 59. Kulakov (Solomonov). Rozhodčí: Johansson (Švéd.), Rönn (Fin.) - Carlson (Kan.), Woodworth (USA). Vyloučení: 0:4, navíc Martinsen (Nor.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3115.
Norsko: Haugen - Holös, Bonsaksen, Trygg, Ödegaard, Sörvik, Bastiansen - Skröder, Hansen, Röymark - Holtet, K. A. Olimb, Thoresen - M. Olimb, Forsberg, Roest - Martinsen, Dahlström, Rosseli Olsen - Spets, Ask. Trenér: Roy Johansen.
Bělorusko: Bělinskij - Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Goroško, Šinkevič, Goroškom Maslenikov - Kulakov, Kitarov, Meleško - Ugarov, Kovyršin, Kolcov - Stefanovič, Stas, Jefimenko - Andrjuščenko, Demkov, Solomonov - Kislyj. Trenér: Andrej Skabelka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud