12. května 2013 • 21:48

Slováci jako Češi. Padli s Ruskem a postup nemají ve svých rukách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska porazili na mistrovství světa v repríze loňského finále Slovensko 3:1 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Úřadující mistři světa si v Helsinkách spravili chuť po porážkách s Francií a Finskem. Slováci zůstávají čtvrtí o skóre před Německem, ale boj o postup nemají ve svých rukách.



Do první šance se dostal ve druhé minutě Rus Anisimov, ale po rychlém průniku nestihl dotáhnout blafák. Na druhé straně zasáhl po střele Ölveckého Bryzgalov.

Při Mihálikově vyloučení ostřeloval Januse Medveděv, Slováci měli šance při Soinově trestu, kdy pomohla sborné po Radivojevičově střele tyč a Surový z dorážky zamířil do Bryzgalovovy lapačky.

V úvodu druhé části vytěsnil Janus pokus Popova, na druhé straně nadělala ruskému brankáři potíže střela Kukumberga z úhlu. Pak tvrdě, ale čistě srazil Radulova Švarný, který ale ve 25. minutě už fauloval pronikajícího Kuzněcova. Ten pak zakončil akci jen do boční tyče, ale v přesilovce se se štěstím prosadil Radulov.

Odpovědět mohl po Daňově akci Surový, ale šanci nevyužil a sborná ve 32. minutě pojistila vedení. Před branku se natlačil Radulov, puk se odrazil ke Kovalčukovi, který si snadno připsal sedmou trefu na turnaji. Tým českého trenéra Vladimíra Vůjtka staršího vrátil do hry 15 vteřin před koncem druhé části Radivojevič, který proměnil únik při vlastním oslabení.

Dvoubrankový náskok vrátil Rusku ve 45. minutě lehce tečovaným nahozením od pravého mantinelu Denisov. Sborná si náskok hlídala a ještě mohla zvýšit. V 52. minutě vypadl puk Janusovi po pokusu Pěrežogina, který následně trefil pravou tyč.

Slováci potřebují v úterý uspět proti Spojeným státům americkým a o jejich osudu rozhodnou také duely Francie s Lotyšskem i Německem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 5. • 19:15
Slovensko
Slovensko
1:3
ONLINE
12. května
19:15
Rusko
Rusko
Góly

Domácí: 39:45. Radivojevič

Hosté: 25:36. Radulov, 31:44. Kovalčuk, 44:48. Děnisov

Sestavy

Domácí: Janus (Staňa) – Sekera, Mihálik, Sersen, Švarný, Vydarený, Jurčina – Surový, Kopecký, Radivojevič – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan, Hudáček, Ölvecký – Daňo, Bližňák, Haščák – Bartek

Hosté: Bryzgalov (Varlamov) – Nikulin, Birjukov, Tjutin, Medvěděv, Děnisov, Bělov, Zajcev – Těreščenko, Radulov, Kovalčuk – Mozjakin, Popov, Perežogin – Anisimov, Petrov, Kuzněcov – Svitov, Kokarev, Soin – Loktionov

Rozhodčí

Piechaczek, Reiber – Arm, Hunnius

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky, Finsko (kapacita 13506 míst)

Návštěva

4041 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud