14. května 2013 • 19:59

Plekanec varuje: Nepřeceňujme výhru 7:0, se Švýcary to bude jiné!

Autor: fan, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijel, aby pomohl českému týmu do čtvrtfinále MS.  A zvládl to na jedničku. Tomáš Plekanec byl v zápase s Norskem, ve kterém šlo o všechno, úžasný. Vlastně jako celé mužstvo. Seveřany rozdrtilo sedmi góly. "Nečekal jsem, že to bude tak snadné. Ale nechci tohle vítězství přeceňovat," krotí euforii před těžkým duelem se Švýcarskem.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 16:15
Česká republika
Česká republika
7:0
ONLINE
14. května
16:15
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 01:45. Fleischmann, 07:18. Fleischmann, 11:27. Tlustý, 27:56. Hanzal, 39:59. Michálek, 53:11. Vrbata, 53:32. Irgl

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavelec (od 54. Francouz) – Židlický, Čáslava, Michálek (A), Šmíd, Hejda, Nakládal, Kutlák – Fleischmann, Plekanec, Tlustý – Hudler, Hertl, Voráček – Vrbata (A), Hanzal, Koukal – Hubáček, Novotný (C), Irgl – Tenkrát. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Haugen (od 13. Volden) – Holös, Bonsaksen, Trygg, Tollefsen (C), Ödegaard, Bastiansen (A), Sörvik – Hansen, Skröder, Röymark – Holtet, Olimb K. A., Thoresen (A) – Forsberg, Roest, Olimb M. – Spets, Ask, Martinsen – Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

Rozhodčí

Johansson (SWE), Ronn (FIN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

Stadion

Globen arena, Stockholm, Švédsko

Návštěva

2769 diváků

Českým hokejistům v zápase s Norskem vyšlo téměř všechno, na co sáhli. Parádní start, sedm branek, čisté konto... Co víc si přát?

"S povedeným začátkem se hraje úplně jinak," pochvaloval si Tomáš Plekanec. "Vyšlo nám první i druhé střídání a kluci to tam pak dotlačili. Tahle výhra mě těší."

Plekanec byl hodně vidět. Na ledě zářil, k debaklu 7:0 přispěl třemi asistencemi. "Sám jsem byl z toho překvapený," usmál se. "Měl jsem čtyři dny odpočinku, asi mi to pomohlo. Cítil jsem se dobře."

Tak snadný zápas přitom vůbec neočekával. Na druhé straně nechce úterní vítězství nijak přeceňovat.

"To nemá cenu, měli jsme to díky povedenému začátku jednodušší. Se Švýcarskem to bude úplně jiný zápas. Těžký zápas," varoval Plekanec před sebeuspokojením.

Střídání brankářů! Už za rozhodnutého stavu nahradil Pavel Francouz Ondřeje Pavelce.
Střídání brankářů! Už za rozhodnutého stavu nahradil Pavel Francouz Ondřeje Pavelce.

Podle jeho názoru mají Švýcaři výborný tým, neboť "hrají jednoduše a do brány". To se ukázalo už v prvním zápase ve skupině, Hadamczikův výběr porazili 5:2.

"Musíme být dobří dozadu, abychom nedostali hned gól, protože proti nim by se vývoj těžko otáčel," uvědomuje si Plekanec.

Čtvrtfinálový duel Česko–Švýcarsko je na programu ve čtvrtek od 14:45.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud