17. května 2013 • 08:22

Švéd Petterrson v nájezdech vytasil ruský blafák. A porazil Kanadu

Autor: lel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná klička, ale golfák z mezikruží! Přednost jednoduchému řešení před zbytečnými fintami dal v rozstřelu čtvrtfinálového utkání hokejového mistrovství světa mezi Švédskem a Kanadou (3:2sn) domácí útočník Fredrik Pettersson – a dobře udělal. Jeho proměněný nájezd nakonec znamenal pro Švédy vstupenku do semifinále.



Kanada šla v zápase proti Švédsku do vedení na začátku druhé třetiny, ale domácím hokejistům se podařilo ve třetím dějství otočit. Deset minut před koncem však na 2:2 srovnal Giroux a po bezbrankovém prodloužení musely o vítězi rozhodnout nájezdy.

O tom, kdo se v semifinále postaví pokořitelům slovenské reprezentace Finům, se rozhodlo až ve čtvrté sérii nájezdů. Útočník Doněcku z KHL Pettersson si najel mezi kruhy a Smithe zaskočil ne kličkou, ale tvrdým golfákem a kanadského gólmana jednoduše prostřelil. Když pak v následujícím nájezdu Eberle nastřelil jen tyč, vypukla švédská euforie.

VIDEO | Sestřih čtvrtfinále Švédsko-Kanada (nájezdy v čase 1:40)VIDEO | Sestřih utkání Kanada-Švédsko (rozhodující nájezdy v čase 1:40)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud