23. prosince 2018 • 14:43

Varaďa zúžil nominaci dvacítek. Na MS si nezahrají Haš, Zábranský a Blümel

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránci Martin Hugo Haš z Tappary Tampere, Libor Zábranský mladší z Kelowny z WHL a útočník Matěj Blümel z Waterloo z USHL opustili po generálce s USA kádr české hokejové dvacítky před mistrovstvím světa v Kanadě. Ve výběru kouče Václava Varadi zůstalo 25 hráčů - tři brankáři, osm beků a čtrnáct útočníků. Ještě dva hráči z pole se tak na soupisku nevejdou.



"Uvažujeme o tom, že by to pro začátek bylo šest obránců a 12 útočníků. Nevíme, co se může stát na začátku turnaje, jestli budeme muset doplnit obránce nebo útočníky. Nechci samozřejmě přivolávat nějaká zranění," řekl asistent Aleš Krátoška webu hokej.cz.

Vedení českého týmu se vedle Martina Kauta z Colorada Eagles (farma Colorada Avalanche), Martina Nečase z Charlotte (Carolina) a Filipa Zadiny z Grand Rapids (Detroit) snažilo získat také dalšího útočníka Filipa Chytila. Ten však na rozdíl od uvolněného tria nehrál v AHL, ale v prvním týmu New York Rangers, takže šance na jeho účast je minimální.

Na třetí šampionát dvacítek se chystají Nečas a brankář Jakub Škarek z Lahti. Obránce byl David Kvasnička z Plzně byl členem kádru na šampionátu před dvěma lety v Torontu a Vancouveru, ale hned v úvodním utkání se zranil a loni se do týmu nedostal.

Na minulém šampionátu v Buffalu, kde český tým pod koučem Filipem Pešánem prošel do semifinále, se stejně jako Nečas a Škarek představili obránci Jakub Galvas z Olomouce, Filip Král ze Spokane z WHL, Radim Šalda z Rimouski z QMJHL a útočníci Kaut, Zadina, Kryštof Hrabík z Liberce a Jakub Lauko z celku Rouyn Noranda z QMJHL.

Brankář Lukáš Dostál z Třebíče a útočníci Lauko, Petr Čajka z Erie z OHL, Jan Jeník z Liberce, Matěj Pekař z Barrie z OHL a Karel Plášek z Komety Brno jsou ročník 2000 a mají možnost startovat i za rok na domácím MS dvacítek v Ostravě a Třinci. Stejně tak i Zábranský, Blümel a rovněž sedmnáctiletý Haš, který dokonce může bojovat ještě o dva juniorské šampionáty.

Do turnaje tým kouče Varadi a asistentů Krátošky a Patrika Eliáše vstoupí ve středu od 22:00 SEČ ve Victorii proti Švýcarsku. V dalších duelech základní skupiny A budou Češi hrát s Ruskem, Kanadou a Dánskem.

Nominace české hokejové dvacítky na MS ve Vancouveru a Victorii

Brankáři: Lukáš Dostál (Kometa Brno; Třebíč), Jakub Škarek (Lahti/Fin.), Jiří Patera (Brandon/WHL),

obránci: Michael Gaspar (Hradec Králové; Litoměřice), David Kvasnička (Plzeň; Litoměřice), Jakub Galvas (Olomouc), Dalimil Mikyska (Kometa Brno; Třebíč), Matyáš Zelingr (Kladno), Daniel Bukač (Niagara/OHL), Filip Král (Spokane/WHL), Radim Šalda (Rimouski/QMJHL),

útočníci: Jan Hladonik (Třinec; Frýdek-Místek), Jan Jeník (Liberec; Benátky nad Jizerou), Ondřej Machala (Pardubice; Frýdek-Místek), Karel Plášek (Kometa Brno), Jakub Pour (Plzeň; Litoměřice), Petr Čajka (Erie/OHL), Kryštof Hrabík (Tri-City/WHL), Martin Kaut (Colorado Eagles/AHL), Jan Kern (Omaha/USHL), Jáchym Kondelík (University of Connecticut/NCAA), Jakub Lauko (Rouyn Noranda/QMJHL), Martin Nečas (Charlotte/AHL), Matěj Pekař (Barrie/OHL), Filip Zadina (Grand Rapids/AHL)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud