Adam Lacek
25. prosince 2018 • 16:30

Bokroš ven! Slovenští fanoušci sepsali petici, podezírají ho z úplatků

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští hokejoví fanoušci zuří. Před blížícím se světovým šampionátem do 20 let, který začíná ve středu v Kanadě, si žádají hlavu trenéra Ernesta Bokroše. Na jeho odvolání sepsali petici, kterou následně pošlou na Slovenský hokejový svaz. „Chceme lepší hokej. Pomožme slovenskému hokeji a hráčům tak, že o sobě dáme vědět a podepíšeme se pod tuto petici,“ stojí v prohlášení fanoušků. K internetové výzvě se zatím připojilo několik stovek lidí.



Fanoušky rozlítilo především vyřazení talentovaného útočníka Maxima Čajkoviče ze soupisky krátce před startem turnaje. Teprve 17letý forvard má potenciál být v prvním kole příštího draftu NHL, v predikci na webu Future Considerations se nachází na 24. místě. V této sezoně si za Saint John Sea Dogs v kanadské QMJHL v 29 zápasech připsal 20 bodů (8+12).

Jenže Bokroš ho na juniorskou show nevzal. „Stále mu je teprve 17 let. Byli jsme zvědaví, jak se vyrovná s úrovní kategorie do dvaceti let. Myslíme si, že chlapec má svou budoucnost směrem k dalším dvěma mistrovstvím světa,“ vysvětlil trenér pro hockeyslovakia.sk.

Fanouškům se ale rozhodnutí Bokroše nezdá. „Už léta dělá trenér Ernest Bokroš rozhodnutí, která nedávají nikomu smysl, a škodí tak slovenskému hokeji a hlavně i samotným hráčům,“ píší v petici.

Kouče hodně známého i v Česku z jeho působení ve Zlíně, se kterým v roce 2004 vyhrál extraligový titul, dokonce podezřeli z braní úplatků. „Mezi fanoušky se už pár let šíří informace, že trenér Bokroš bere úplatky a na základě toho doladí nominaci,“ pokračují nekompromisně v petici.

Bokroš působí u slovenské dvacítky už osmou sezonu, v roce 2015 s výběrem okolo Martina Réwaye získal bronzové medaile. Jako asistent vyhrál seniorské mistrovství světa v roce 2002, o dva roky dříve bral ve stejné pozici stříbro. Kromě českého titulu dovedl jako trenér na trůn i Slovan Bratislava a Zvolen ve slovenské extralize.

Ani přes velké úspěchy však nemá ve své domovině příliš dobré jméno. Petici naleznete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud