29. prosince 2018 • 04:26

Česko - Rusko 1:2. Dvacítka dvakrát inkasovala ve vlastní přesilovce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová dvacítka prohrála ve druhém vystoupení na mistrovství světa ve Vancouveru Rusku 1:2 a po úvodním vítězství nad Švýcarskem (2:1 v prodloužení) vyšla poprvé naprázdno. Tým kouče Václava Varadi doplatil na dvě branky inkasované při vlastních přesilových hrách. Další duel ve skupině A čeká český tým v neděli ve 2:00 SEČ proti domácí Kanadě.



Do první šance se dostal ve druhé minutě Šen, ale ztroskotal na Dostálovi. Za čtyři minuty se předvedl i ruský gólman Kočetkov, který kryl Kautovu možnost. Vzápětí jej otestoval také Nečas. Český gólman ukryl mezi betony Marčenkovu teč.

V 16. minutě se dočkal Varaďův výběr první přesilové hry, ale Alexejev strávil na trestné lavici celé dvě minuty a navíc se tam radoval i z vedení svého týmu. Galimov se v útočném pásmu uvolnil přes Galvase a překonal Dostála střelou pod lapačku.

Na přelomu první a druhé třetiny se Češi ubránili při Laukově trestu. Hned za 26 sekund po jeho návratu šel pykat i Gaspar, Rusové toho ale nevyužili. Už při plném počtu hráčů na ledě musel Dostál likvidovat při tlaku soupeře dva pokusy Ivana Morozova i střelu Marčenka.

Ruský útočník Ilja Morozov zlomil v souboji s českým soupeřem Jakubem Pourem
Ruský útočník Ilja Morozov zlomil v souboji s českým soupeřem Jakubem Pourem

Na druhé straně po Kautově přihrávce minul Nečas a Machalův pokus chytil Kočetkov. Dostál si poradil se střelami Samoruka a Romanova. Na druhé straně se dostal do šance Zadina, ale z úhlu ruského gólmana neprostřelil.

Ve 36. minutě při Muranovově trestu Češi inkasovali podruhé při vlastní přesilovce. Šen v brejku přihrál Kovalenkovi, který blafákem do forhendu překonal Dostála a radost z gólu mu jen trochu kazil následný nepříjemný pád na zadní mantinel.

Za 43 vteřin v pokračující výhodě přišel o čisté konto Kočetkov. Kvasničkova střela od modré čáry se odrazil od tváře a ramena stínícího Kondelíka a zapadla za brankovou čáru. Při následném Králově vyloučení se Češi ubránili.

V úvodu třetí třetiny Rusové odolali při Kostinově trestu. Potom si Dostál poradil s Romanovou střelou a Kostinovou dorážkou. Při Gasparově vyloučení Češi udrželi těsný náskok a v 53. minutě český gólman opět vychytal Kostina.

Varaďův výběr se tlačil za vyrovnáním, střelecky aktivní byl především Zadina, ale na Kočetkova nevyzrál. V 58. minutě zkomplikoval českému týmu situaci faulem Bukač. Při power play Zadina zabránil v pojistce skóre Kovalenkovi, ale ani následný tlak českého týmu stav nezměnil. Ruský gólman ještě vytěsnil Nečasův pokus.

Góly

Domácí: 35:50. Kondelík

Hosté: 17:05. Galimov, 35:03. Kovalenko

Sestavy

Domácí: Dostál (Patera) – J. Galvas (A), Kvasnička, Gaspar, D. Mikyska, F. Král, Bukač – Hrabík, Nečas (C), M. Kaut (A) – Machala, Hladonik, Zadina – Plášek ml., Kondelík, Lauko – Pekař, Kern, Pour.

Hosté: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Rubinčik, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij – Slepec, Galimov, Muranov – K. Kostin (C), Kravcov (A), Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Podkolzin, Ivan Morozov, Marčenko.

Rozhodčí

Björk (SWE), Stano (SVK) – Oliver (USA), Yletyinen (SWE)

Stadion

Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18910 míst)

Návštěva

14 523 diváků

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Rusko 4 4 0 0 0 15:6 12
2. Kanada 4 3 0 0 1 23:5 9
3. Česko 4 1 1 0 2 8:8 5
4. Švýcarsko 4 1 0 1 2 11:12 4
5. Dánsko 4 0 0 0 4 0:26 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud