6. ledna 2019 • 07:49

Dvacítka za rok na MS narazí na USA, Rusko, Kanadu a Německo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová dvacítka bude na příštím mistrovství světa v Ostravě a Třinci hrát v základní skupině B se Spojenými státy americkými, Ruskem, Kanadou a nováčkem Německem. Skupinu A tvoří úřadující mistři světa z Finska, Švýcarsko, Švédsko, Slovensko a Kazachstán. Rozhodlo o tom konečné pořadí šampionátu ve Vancouveru a Victorii.



"Jedná se opravdu o hodně kvalitní skupinu, v níž nás čekají náročná utkání, ale věřím, že postoupíme dál a popereme se o úspěch na domácí půdě," uvedl trenér juniorské reprezentace Václav Varaďa v tiskové zprávě.

Kouč, pod jehož vedením Češi letos postoupili do čtvrtfinále, ve kterém nestačili na tým USA, věří, že v domácím prostředí bude mít jeho tým velkou podporu fanoušků. "Na zápasy v Kanadě chodilo opravdu hodně diváků a atmosféra byla vynikající. Věřím, že u náš to bude podobné," řekl Varaďa.

Český tým bude hrát své duely v Ostravar Areně pro 10.004 diváků. Druhým dějištěm je třinecká Werk Arena pro 5400 fanoušků. Turnaj se bude hrát od 26. prosince do 5. ledna 2020.

"Již před šampionátem v Kanadě jsme měli jasno v tom, že český tým najde domácí prostředí pro základní skupinu v Ostravě. V ideálním modelu jsme si přáli, aby se aréna v Třinci stala domovem Slovenska. Jsme rádi, že sportovní výsledky naplnily naše přání, a věříme, že si diváci najdou cestu do obou arén," uvedl generální sekretář Českého hokeje Martin Urban.

Složení základních skupin na MS dvacítek 2020 v Ostravě a Třinci:

Skupina A (Třinec): Finsko, Švýcarsko, Švédsko, Slovensko, Kazachstán.
Skupina B (Ostrava): USA, Rusko, Kanada, ČR, Německo.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud