14. dubna 2012 • 15:15

Česká osmnáctka dostala tvrdou lekci od Američanů, padla 0:5

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová osmnáctka prohrála v druhém vystoupení na mistrovství světa se Spojenými státy americkými 0:5. O branky vítězů se v Břeclavi postarali Nicholas Kerdiles, Jacob Trouba, Seth Jones, Quentin Shore a Ryan Hartman, gólman Collin Olson udržel díky 17 úspěšným zákrokům čisté konto. Další zápas čeká svěřence trenéra Jiřího Vebra v pondělí od 16:00 v Brně proti Kanadě.



Po páteční znojemské výhře nad nováčkem Dánskem 8:4 čelil český výběr v Břeclavi vítězům minulých tří světových šampionátů a výsledkově držel krok do poloviny zápasu. Američané měli už v úvodní části velkou převahu, český tým přestříleli v poměru 15:2, ale gólmana Langhamera překonal jen Kerdiles, který ve 14. minutě otevřel skóre.

V druhém dějství nejdříve Louis trefil tyč, ale při Volkově vyloučení v 29. minutě už zvýšil náskok Trouba, když si sudí Gofman s Sjöqvistem ověřili situaci po jeho ráně pod horní tyč ještě u videorozhodčího. Za tři minuty využil další přesilovku při Běhalově trestu Jones a 89 sekund před koncem druhé třetiny upravil po protiútoku střelou mezi Langhamerovy betony Shore na 4:0.

Těsně před pauzou byl ještě za faul na Osterberga vyloučen Slováček na pět minut a do konce utkání. V dlouhém oslabení se Češi ubránili. Přestože v závěrečném dějství byli střelecky aktivní a předčili soupeře, Olsonovi čisté konto nepokazili.

V 50. minutě se naopak prosadil Hartman. Necelých sedm minut před koncem musel střídat gólman Langhamer, kterému při pádu na led spadla maska a s tržnou ránou putoval do kabiny. Duel dochytal Polívka a stav se už nezměnil.

Skupina A
:

ČR - USA 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky: 14. Kerdiles, 30. Trouba, 33. Jones, 39. Shore, 50. Hartman.
Rozhodčí: Sjöqvist (Švéd.), Gofman - Šichanov (oba Rus.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 3:1, navíc Slováček (ČR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1857.

Sestava ČR: Langhamer (54. Polívka) - Šidlík, Šulák, Košťálek, Houfek, Knot, Štencel, Běhal - Sedláček, Volek, Tomeček - Slováček, Zadražil, Hudeček - Vrána, Soumelidis, Simon - Matějček, Chlapík, Procházka. Trenér: Jiří Veber.

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud