29. prosince 2017 • 00:20

Česko - Švédsko 1:3. Rozhodly přesilovky, za Čechy skóroval Zadina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová dvacítka podlehla ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Buffalu Švédsku 1:3 a po úvodní výhře nad Ruskem (5:4) utrpěla první ztrátu na turnaji. Jediný gól výběru Filipa Pešána vstřelil na konci druhé třetiny v přesilové hře Filip Zadina, který snížil na 1:2. Další duel čeká český tým v sobotu od 18:00 SEČ proti Bělorusku.



Český tým nastoupil oproti úternímu duelu se dvěma změnami v sestavě. V brance nahradil Kořenáře Škarek a v útoku se představil místo Lauka Michnáč, který doplnil před utkání soupisku.

V úvodu se Pešánův výběr ubránil při Kodýtkově trestu, ale v šesté minutě už se radovali Švédové. Jonsson Fjällby našel po rychlém protiútoku mezi kruhy najíždějícího Davidssona a Škarek byl proti jeho zakončení bezmocný.

Švédové se pak ubránili při Lindströmově trestu a ve 12. minutě mohl zvýšit opět Davidsson, který se ocitl sám před Škarkem, ale neuspěl. Seveřané se podruhé v utkání prosadili 55 vteřin před koncem úvodní části, kdy se při Safinově pobytu na trestné lavici trefil z levého kruhu Pettersson.

Hájek o duelu s Švédy: Rozhodly naše fauly, tenhle zápas jsme měli zvládnout
Video se připravuje ...

Od druhé třetiny se hra vyrovnala a byli to naopak čeští mladíci, kdo začínal mít při snaze zápas ještě zdramatizovat postupně navrch. Ve 24. minutě vzal na sebe koncovku přečíslení dvou na jednoho Hájek, ale jeho střela proletěla těsně nad horním růžkem Gustavssonovy branky.

Ještě o pořádný kus blíže snížení byl v polovině 29. minuty další bek Šalda, který zkusil štěstí ranou zápěstím od modré čáry a Gustavsson si při zakrytém výhledu všiml jeho pokusu teprve tehdy, když za jeho zády zazvonil na horní tyč. Zvýšená aktivita přinesla ovoce až necelou minutu před druhou přestávkou, kdy po 40 vteřinách nabil Nečas Zadinovi, který ranou bez přípravy nezaváhal.

V úvodu třetí třetiny přisedl k Lijegrenovi na trestnou lavici Lindström, ale 93 vteřin trvající výhodu pěti proti třem Češi nevyužili. Blízko vyrovnání byl Zadina, ale Gustavsson jeho pokus vyrazil. Po skončení početní výhody začali úřadovat Švédové.

Steen ještě neuspěl, ale při Králově trestu ve 45. minutě z levého kruhu trefil přesně protější horní roh Nylander. Šanci na snížení neproměnil v polovině třetího dějství Nečas a Švédové už si v závěru náskok pohlídali.

Góly

Domácí: 05:56. Davidsson, 19:05. Pettersson, 44:25. A. Nylander

Hosté: 39:02. Zadina

Sestavy

Domácí: F. Larsson (Gustavsson) – Liljegren, Moverare (A), Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Karlström, Andersson (C), J. Boqvist – Pettersson, L. Lindström, A. Nylander (A) – Söderlund, Lundeström, Steen – Davidsson, G. Gustafsson, Jonsson Fjällby – Zetterlund.

Hosté: Škarek (Kořenář) – Hájek, Budík, F. Král, J. Galvas, Šalda, Vála (A) – M. Zachar (C), Chytil, Safin – Zadina, Nečas, R. Pavlík – M. Kaut, K. Reichel (A), Michnáč – Kurovský, Hrabík, Kodýtek.

Rozhodčí

Stephen Thomson (USA), Marc Wiegand (SUI) – Dustin McCrank (CAN), Alexander Sysujev (RUS)

Stadion

Key Bank Center, Buffalo


Vše o MS do 20 let najdete ZDE »

Skupina B MS U20: tabulka a program zápasů »

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 4 3 1 0 0 20:7 11
2. Česko 4 3 0 0 1 18:15 9
3. Rusko 4 2 0 1 1 17:13 7
4. Švýcarsko 4 1 0 0 3 10:20 3
5. Bělorusko 4 0 0 0 4 10:20 0

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud