Zdeněk Janda
3. května 2013 • 12:28

Hudler se vrací po deseti letech: Snad to klukům nebudu moc kazit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Poprvé od roku 2003 se na hokejovém šampionátu představí útočník Jiří Hudler. Po deseti letech. „Těším se moc! Kdybych se netěšil, tak tady vůbec nejsem,“ říkal novinářům po dopoledním rozbruslení před zápasem s Běloruskem (od 16.15 hodin), v němž národní vstoupí do šampionátu. A 29letý útočník ví: „Nesmíme podcenit jediné střídání.“



Naposledy si na mistrovství zahrál v roce 2003 ve Finsku. Tehdy to byl vysmátý mladík, žádný tlak na něj nedoléhal. Spolu ve dvojici s raubířem Radkem Dudou vytvořili bezstarostnou dvojici mladíků... Teď je to jiné. O deset let starší, zodpovědnější.

„Věřím, že moje role bude jiná. Začínám s Vorasem (Jakubem Voráčkem) a Tlusťochem (Jiřím Tlustým), kteří mají výbornou formu. Tak jde o to, abych jim to moc nekazil,“ říkal 29letý Hudler, který naposledy hrál za Calgary.

A dobře ví, že vstup do turnaje je mimořádně důležitý. „Nesmíme Bělorusy podcenit. Ani jedno střídání. První zápasy jsou nejtěžší. Už to není, co bývalo, kdy se někdo dal přehrát pět nebo šest nula v suchém triku. Takhle už to nefunguje. Musíme hrát neustále naplno a organizovaně,“ dodal útočník, který z minulého světového turnaje ve Finsku přivezl čtvrté místo.

Tentokrát pomýšlí ještě výš. Medaile ho pochopitelně láká. „Přemýšlíme všichni nad tím, že máme dobrý tým. Ale to neznamená nic, skupina je těžká,“ dodává.

Dnes od 16.15 si Hudler odbude ostře sledovaný start. Po deseti letech.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 5. • 16:15
Česká republika
Česká republika
2:0
ONLINE
3. května
16:15
Bělorusko
Bělorusko
Góly

Domácí: 11:03. Voráček, 49:57. Vrbata

Hosté:

Sestavy

Domácí: Salák (Francouz) – Michálek, Šmíd, Hejda, Nakládal, Čáslava, Kutlák – Fleischmann, Vrbata, Hanzal – Tlustý, Hudler, Voráček – Tenkrát, Vrána, Hertl – Hubáček, Novotný, Irgl – Kovář.

Hosté: Belinskij (Milchakov) – Kaznaděj, Černook, Filičkin, Graborenko, Šinkevič, Maslenikov, Goroško – Kulakov, Meleško, Kitarov – Solomonov, Kolcov, Kovyršin – Ugarov, Jefimenko, Stas – Andrjušenko, Demkov, Stefanovič – Kisly.

Rozhodčí

Kaval (USA), Piechaczek (GER) – Schrader (GER), Woodworth (USA)

Stadion

<b>Hala Globen, Stockholm</b> - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší svého druhu, jedná se o nejrozsáhlejší stavbu ve tvaru koule. Globen má kapacitu 13 850 diváků pro lední hokej a rovnou 16 000 pro koncerty a různé kulturní akce. Základní kamen haly byl položen v roce 1986 a otevřena byla v roce 1989.

Návštěva

5 127 diváků

Útočník Jan Kovář se dostal na finální soupisku českého týmu pro MS, na turnaji začne jako 13. útočník
Útočník Jan Kovář se dostal na finální soupisku českého týmu pro MS, na turnaji začne jako 13. útočník

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud