8. května 2013 • 15:40

Výlet Kováře končí. Proti Dánům bude chytat uzdravený Pavelec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Hokejový brankář Jakub Kovář dnes absolvoval poslední trénink v dějišti mistrovství světa a ve čtvrtek odcestuje domů. Nová posila ruského Jekatěrinburgu přijela do Stockholmu v neděli jako pojistka, kdyby se nezlepšil zdravotní stav Ondřeje Pavelce.



 Plánovaná brankářská jednička ale od pondělí naplno trénuje a ve čtvrtek by gólman Winnipegu měl nastoupit proti Dánsku.

Pavelec tak zaplní poslední volné brankářské místo na české soupisce a Kovář se již do hry nedostane. Reprezentační trenér Alois Hadamczik sice odchovanci jihočeského hokeje nabídl, aby s týmem zůstal v dějišti turnaje, Kovář se ale rozhodl, že se vrátí domů a bude se připravovat na další sezonu.

"Nevím, co bych tady dělal. Budu se připravovat na novou sezonu. Kvůli mistrovstvím jsem poslední dva roky neměl pořádnou letní přípravu, takže přijedu domů a dám se hned do tréninku," řekl čtyřiadvacetiletý brankář.

Kovář nechtěl ve švédské metropoli jen ležet v hotelu a dívat se na hokej z tribuny. "Potřebuju začít trénovat. Nejsem fanoušek, ale hokejista. Potřebuji se připravit na novou sezonu a hokej si pustím doma v televizi," uvedl.

Účastník světových šampionátů v předešlých dvou letech dopředu počítal s možností, že po několika dnech ze Švédska zase odcestuje.

"Bylo to takové, jaké jsem čekal. Přijel jsem, odtrénoval, počkal, co bude, a jedu domů," dodal smířeně Kovář, který z boje o plnohodnotnou účast na MS vypadl kvůli angíně.

Brankáři Jakub Kovář (vlevo) a Pavel Francouz - ten už se do brány na mistrovství světa dokonce chvíli dočkal...
Brankáři Jakub Kovář (vlevo) a Pavel Francouz - ten už se do brány na mistrovství světa dokonce chvíli dočkal...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud