9. května 2013 • 19:37

Nájezdové drama! Českou ostudu odvrátili dva šikulové bez nervů

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl nůž na krku, ale udržel nervy. Jiří Hudler se rozjel jako šestý hráč ze středového kruhu sám na brankáře, stav nájezdového dramatu byl v té době 1:0 pro Dány. V hlavě měl přitom ještě čerstvou vzpomínku na vlastní zaváhání, kterým umožnil Dánům 4 minuty před koncem vyrovnat. Svou kličkovanou v rychlosti chůze zvládl bravurně a udržel českou naději na dva body za výhru v nájezdech. Tu pak dvěma proměněnými pokusy přetavil ve skutečnost Zbyněk Irgl.



Začínali Dánové. Hned v první sérii nájezdů uspěl se svou střelu pod Pavelcovu vyrážečku Boedker. Na české straně nedotáhli své bekhendové pokusy Kovář ani Vrbata a vypadalo to na první českou porážku s tímto soupeřem v historii mistrovství světa.

Výhru Seveřanů ještě nestvrdil kapitán Green, na kterého čekala připravená Pavelcova lapačka. Důvěru na záchranu české cti dostal nejlepší střelec na turnaji Jiří Hudler. Jak jel pomalu, o to rychlejší byly jeho ruce. Míchaná s kotoučem zmátla brankáře tak, že elitní centr zakončoval ve stylu starého mazáka.

A jelo se dál, jen v obráceném pořadí. Hudler druhý gól nepřidal, ale zastoupil ho pozorný brankář Pavelec. Pak však přišly dvě chvíle Zbyňka Irgla. Autor nervy-drásajícího vítězného blafáku v prodloužení čtvrtfinále proti Rusku před 7 lety opět potvrdil pověst šikuly bez nervů.

VIDEO: Podívejte se na Irglův životní gól z MS 2006

Tradičně spolehlivý exekutor dvakrát rozhýbal Nielsena a pak přesně zamířil mezi jeho betony. „Ani jedno jsem neměl promyšlené. Brankář byl velkej, takže jsem čekal, co udělá. Naštěstí se nechal na moje kličky nalákat a pohnul se,“ komentoval rozhodující okamžiku v rozhovoru pro Českou televizi Irgl.

Poprvé ještě stihl zachránit situaci Madsen, který překonal Pavelce podobně jako Irgl na druhé straně. V šesté sérii už ale debutant na letošním šampionátu dánského soupeře vychytal a bonusový bod připadl Česku.

VIDEO: Sestřih ČR-Dánsko. Poslední dva nájezdy od času 1:30

„Díky bohu za něj,“ oddechl si po nečekaně upracované výhře a dalším zaváhání výběru Aloise Hadamczika Pavelec. I přesto si Češi velmi výrazně zkomplikovali postup do čtvrtfinále.

Zbyněk Irgl překonává dánského brankáře Simona Nielsena
Zbyněk Irgl překonává dánského brankáře Simona Nielsena

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud