Zdeněk Janda
24. května 2014 • 05:50

Růžička rozebral Finy u videa. Všechny soupeře nenávidím, usmíval se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MINSKU | Byl se s ostatními českými trenéry podívat ve čtvrtek na večerním čtvrtfinále Finsko – Kanada, aby okoukli soupeře. Ale do konce nevydrželi. Už je totiž nebavilo pořád hledat nějakou volnou sedačku. „Pro ostatní výpravy tam nebyla vyhrazená místa, takže nás pořád někdo vyhazoval. Dvě třetiny jsme vydrželi, ale potom už jsme odjeli,“ říkal kouč Vladimír Růžička.



Zbytek uviděl na videu. A včera spolu s ostatními trenéry podrobně analyzoval finskou hru na obřím plátně, záběry nachystal video kouč Jan Procházka. „Studujeme to hodně, ale pak se stejně stává, že ty týmy hrají úplně jinak. Každopádně se podívám na přesilovky, na oslabení, jak mají organizovanou hru po vhazováních. To hlavní ale stejně vyplyne z toho, jak ten soupeř bude opravdu hrát. Stává se, že potom tu hru úplně změní,“ vysvětluje trenér.

Ten je rád, že do hry zasáhne i útočník Vladimír Sobotka, jenž čtvrtfinále po zákeřném ataku od Abdelkadera, amerického kapitána, nedohrál. „Bude hrát,“ potvrdil. Mužstvo mělo včera volnější režim, trénink byl dobrovolný. „Teď už nic nenatrénujeme, spíš jde o to, abychom klukům něco ukázali na DVD. Nejenom chyby, ale i to, co dělají dobře,“ vysvětlil trenér, jenž na Finy pošle stejnou sestavu jako ve čtvrtfinále. I s tím, že do hry zasáhne třinecký kanonýr Martin Růžička. Třeba při přesilovkách.

„Máme málo praváků, takže ho využijeme,“ řekl k tomu trenér, jenž moc dobře ví, že tenhle zápas rozhodne o tom, jestli bude zlatý sen žít dál, nebo ne. V cestě stojí Finové, kteří se stejně jako Češi dostali do čtvrtfinále ne zrovna vydlážděnou pohodlnou cestou. A kudy na ně povede cesta?

„Hrajou hodně opatrně, dobře ve středním pásmu, všichni jsou pohromadě. Určitě se musíme vyvarovat ztrácení kotoučů na modré čáře, což je naše velká chyba. Teď si na to sedneme a ukážeme si to. Musíme dostat puk za ně. Jak ho tam dostaneme, věřím, že už to bude dobrý,“ myslí si hlavní trenér, který mezi rivaly moc nerozlišuje.

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

„Všechny soupeře nenávidím! Nikoho nemám rád! Tedy na ledě,“ pousmál se Růžička. A co říká na gólmana Pekku Rinneho, oporu z Nashvillu? „Je to druhý nejlepší brankář tady. Hned po tom našem,“ vychválil českou jedničku Alexandera Saláka. „Takže to bude souboj dvou nejlepších gólmanů.“

Recept není třeba hledat v nějakých složitostech. Clonit! Kazit výhled! Mít před brankou neustále nějakého hráče!

„Protože takhle dobří gólmani chytí, co vidí,“ popisuje Růžička otřepanou pravdu… Boj o finále začne v 17.45 českého času.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud