24. května 2014 • 11:47

Dobrá zpráva! Sobotka už trénoval a proti Finsku nastoupí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Vladimír Sobotka po zranění absolvoval celé dopolední rozbruslení a nebude chybět v sestavě českých hokejistů v dnešním semifinále mistrovství světa v Minsku. Sobotka odstoupil v 27. minutě čtvrtečního čtvrtfinále proti USA po zákroku do krku od Justina Abdelkadera. Boj o finále s Finskem začne v 17:45 SELČ.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 5. • 17:45
Česká republika
Česká republika
0:3
ONLINE
24. května
17:45
Finsko
Finsko
Góly

Domácí:

Hosté: 08:57. Lehterä, 31:02. Immonen, 59:48. Lehterä

Sestavy

Domácí: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Vondrka, Jan Kovář, Rolinek (C) – Růžička. Trenér: Vladimír Růžička.

Hosté: Rinne (Koskinen) – Mäntylä, Hietanen, Ohtamaa, Karalahti, Kivistö, Lajunen, Marttinen – Lehterä, Kontiola, Pakarinen – Jokinen (C), Haula, Komarov – Jormakka, Immonen, Palola – Solomaki, T. Sallinen, J. Sallinen – Huhtala. Trenér: Erkka Westerlund.

Rozhodčí

Brueggemann (GER), Bulanov (RUS) – Dahmen (SWE), Semjonov (EST)

Stadion

Minsk Arena, Bělorusko

Návštěva

14 378 diváků

"Zaplaťpánbůh Vláďa Sobotka vypadá, že je v pořádku a nebylo to tak vážné. On je hodně tvrdý, vydržel to a sestava by měla být stejná jako v minulém utkání," řekl novinářům asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Sobotka se už v pátek cítil celkem dobře, ale dobrovolný trénink vynechal. Stěžoval si na zatuhlý krk. "Říkal, že je to dobré. Oni si s tím lékaři ještě chvíli pohrajou, (fyzioterapeut) Pavel Kolář ho párkrát pohladí a vletí na to," doplnil Weissmann.

Proti Finsku mohou Češi naplnit medailový cíl, s kterým do Minsku odjížděli. "Nálada je bojovná, teď je klid a pohoda. Trošku nervozitka asi bude, ale já věřím, že se kluci na to pořádně nažhaví a poperou. Včera jsme měli video a povídání, dneska už bude po rozbruslení lehký obídek, krátký odpočinek a jedeme zpátky," popsal program asistent trenéra.

Český tým se představí poprvé v Minsk Aréně, všechny dosavadní zápasy na šampionátu odehrál v hale Čižovka. "Je tady dobrý led. Oproti Čižovce to vypadá, že vydrží. Jezdí to, tam se přeci jen kotouč tak nějak vrtěl, tady mi to připadá lepší. Teď je otázka, jestli to výhoda pro nás nebo pro Finy," usmíval se Weissmann.

Velké vedro v kabině bez oken a klimatizace podle něj asi vyřešit nepůjde. "Je to nepříjemné, když tam nejde vzduch. Myslím si, že to bude stejné a nic se s tím neudělá," doplnil.

Předpokládaná sestava: Salák - Němec, Vitásek, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář II - Jágr, Novotný, Červenka - Klepiš, Sobotka, Hertl - Sekáč, Hudler, Zaťovič - Vondrka, Jan Kovář, Rolinek - Martin Růžička.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud