25. května 2014 • 12:35

Rusové jdou do finále bez trenéra! Za "zaříznutí" Švéda nesmí na lavičku

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ruska budou bojovat o zlato na světovém šampionátu bez svého kouče Olega Znaroka! Disciplinární komise Mezinárodní hokejové federace (IIHF) mu zastavila činnost za konflikt se švédským asistentem Rikardem Grönborgem v sobotním semifinále, na jehož konci mu rukou naznačoval, že ho podřízne. Pak tvrdil, že ho bolelo v krku. Ale ani Grönborg dnes nesmí na střídačku v utkání o bronz proti českému týmu.



Znarok ani Grönborg se nesmí zapojit do řízení týmů při zápasech, ani se zúčastnit slavnostních akcí po jejich skončení.

"Je to bezprecedentní. To rozhodnutí nechápu, došli k němu poněkud zvláštně. Včera jsem přijel na zasedání komise a nepřijali mě. Dneska vyslechli Švéda. Je vidět, že máme v IIHF slabou pozici, není tam žádný Rus," stěžoval si Znarok ruským médiím.

"Je to absurdní situace. Nevím, jestli budu smět ještě do kabiny. Zápas budu holt sledovat z tribuny," uvedl ruský trenér.

Podle generálního manažera sborné Andreje Safronova už Znarok do šatny za týmem nesmí. "Mužstvo je na finále připraveno. Po tréninku jsme se s hráči shromáždili ve středu hřiště a řekl jsem jim, co se stalo. Chlapci mi dali slovo, že do toho ve finále půjdou a rozbijí všechno, co jim bude stát v cestě," uvedl kouč.

Je to smutné, říká Fasel

Šéf IIHF René Fasel uvedl, že federace nemohla Znarokovo chování nechat bez trestu. "Podle pravidel každý člen týmu, který udělá obscénní gesto, má být v zápase potrestán. Rozhodčí to ale nepostřehli, protože se snažili uklidnit situaci na ledě a zrovna vylučovali švédského hráče," řekl Fasel.

VIDEO | Podívejte se na konflikt obou trenérů

 

"Je to smutné, že na konci takového fantastického turnaje došlo k nepřijatelnému konfliktu mezi dvěma trenéry, jaký by se na téhle úrovni stávat neměl," dodal švýcarský funkcionář.

Ke konfliktu mezi Znarokem a Grönborgem došlo na konci zápasu, který sborná vyhrála 3:1. Vše odstartoval zákrok švédského útočníka Mikaela Backlunda na Sergeje Plotnikova. Backlund trefil ruského útočníka mimo hru a následně dostal trest na pět minut a do konce zápasu.

Svým zákrokem vyvolal hodně zlé krve. Zatímco mezi mantinely se sudím podařilo situaci brzy uklidnit, Znarok s Grönborgem na sebe na střídačkách ještě dlouho pokřikovali. Hádku vyostřilo Znarokovo gesto, při němž pohybem ruky zřetelně naznačil podříznutí krku, což ukázaly i zpomalené televizní záběry.

Kompletní zpravodajství z MS v hokeji sledujte zde »

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud