25. května 2014 • 17:42

Z MS bez medaile. Češi nechali bronz Švédsku po prohře 0:3

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá prohra v řadě bez vstřeleného gólu rozhodla. Čeští hokejisté opouští mistrovství světa bez medaile. V utkání o třetí místo podlehli Švédsku 0:3 a na šampionátu v Minsku skončili čtvrtí. Stejně jako v sobotním semifinále se jim nepodařilo překonat soupeřova brankáře. Ačkoliv působili většinu času aktivnějším dojmem, v každé třetině jednou inkasovali.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 5. • 15:30
Švédsko
Švédsko
3:0
ONLINE
25. května
15:30
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 04:28. Lindström, 15:44. Hjalmarsson, 48:22. Backlund

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nilsson (Eriksson) – Fransson, Ekholm, Erixon, Gustafsson, Burström, Andersen, Nygren – Lindtröm, Möller, Backlund – Järnkrok, Nyquist, Klasen – Lundqvist, Ericsson, Axelsson – Hjalmarsson, Sjögren, Rasmussen – Danielsson.

Hosté: Salák (Jakub Kovář) – Němec, Vitásek, Kindl, Jordán, Zámorský, Kolář, Ševc – Červenka, Novotný, Jágr – Sobotka, Klepiš, Hertl – Hudler, Zaťovič, Sekáč – Jan Kovář, Rolinek, Vondrka – Růžička.

Rozhodčí

Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Suominen (FIN), Valach (SVK).

Stadion

Minsk Arena.

K prvnímu vážnějšímu ohrožení branky se dostal ve čtvrté minutě Jágr, který prověřil Nilssona. Na druhé straně musel Salák krýt Möllerův pokus. Vzápětí se Švédové radovali ze šťastné branky, když Lindströmovu přihrávku z rohu tečoval za záda českého brankáře spoluhráč Zámorský.

Při Gustafssonově vyloučení dorážel po Klepišově střele Jágr a další možnost měl Sobotka, Češi se neprosadili ani při Lindströmově trestu. Ve 13. minutě trefila Zaťovičova teč Jordánovy střely Nilssona do masky, na druhé straně střelu unikajícího Lindströma vyrazil Salák. V 16. minutě ale český tým nevyhodil puk z obranného pásma a po přihrávkách Ekholma a Danielssona zakončil do odkryté branky Hjalmarsson.

V úvodu druhé části po Jágrově akci nepropasíroval zblízka puk za Nilssona Novotný a z dorážky nebyl přesný ani Červenka. Češi nedokázali prolomit střelecký půst ani v dalších třech přesilovkách. Při Ekholmově vyloučení se skóre nezměnilo po Němcových střelách, na závěr Hjalmarssonova trestu neuspěl Hertl.

Rozhodčí sbírá kotouč z české branky během utkání o bronzové medaile se Švédskem
Rozhodčí sbírá kotouč z české branky během utkání o bronzové medaile se Švédskem

Při Sjögrenově pobytu na trestné lavici ve 30. minutě trefil Sobotka pravou tyč a následně tvrdou ránou Nilssona do masky. Při plném počtu hráčů usměrnil Jágr přihrávku Zámorského vedle odkryté branky. Další Jágrovu možnost při hře čtyř proti čtyřem zmařil betonem Nilsson, v 36. minutě mu po po Vondrkově zakončení pomohla horní tyč. Vzápětí zvonila pravá tyč po Möllerově pokusu na druhé straně.

V úvodu třetí třetiny kryl český gólman v oslabení Möllerovu střelu a při Jágrově trestu zmařil lapačkou Nyquistovo sólo. Pak se opět snažil český tým o kontaktní gól, Rolinkovu dorážku ale stihl zastavit hokejkou Nilsson.

Nadále byli nebezpeční i Švédové, Salák reflexivně zneškodnil Rasmussenův pokus. V 49. minutě pojistili Seveřané náskok z brejku, když po Gustafssonově přihrávce udeřil Backlund. Český tým se dál snažil vykřesat naději, ale Nilsson zůstal neprůstřelný. Naopak Salák měl ještě práci a zmařil šance Danielssona a Möllera.

ČR - Švédsko 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Lindström (Andersén, Möller), 16. S. Hjalmarsson (Danielsson, Ekholm), 49. Backlund (Gustafsson, Lindström). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Rönn - Suominen (oba Fin.), Valach (SR). Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 14.001.

ČR: Salák - Němec, Vitásek, Jordán, Kindl, Zámorský, Kolář II, Ševc - Jágr, Novotný, Červenka - Klepiš, Sobotka, Hertl - Sekáč, Hudler, Zaťovič - Vondrka, Jan Kovář, Rolinek. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Švédsko: Nilsson - Fransson, Ekholm, Erixon, Gustafsson, Andersén, Burström, Nygren - Lindström, Backlund, Möller - Klasen, Järnkrok, Nyquist - Jimmie Ericsson, J. Lundqvist, Axelsson - Danielsson, Sjögren, S. Hjalmarsson - Rasmussen. Trenéři: Pär Marts a Peter Popovic.

3. třetina

60:00 Švédsko - Česko 3:0. Konec zápasu, bronz patří Švédsku.

48:22 Švédsko - Česko 3:0 GÓL. Po Bäcklundově gólu to vypadá, že už je rozhodnuto. Střeleckou smůlu nemůže český tým protrhnout.

40:01 Švédsko - Česko 2:0. Začala třetí třetina.

 

2. třetina

40:00 Švédsko - Česko 2:0. Konec druhé třetiny.

32:01 Švédsko- Česko  2:0. České šance přibývají. Jágr teď netrefil odkrytou branku, Sobotka chvíli předtím napálil puk do tyče.

20:01 Švédsko - Česko 2:0. Začala druhá třetina.

1. třetina

20:00 Švédsko - Česko 2:0. Konec první třetiny.

Čeští hokejisté dostali ve vyřazovacích bojích na MS už sedmý gól v řadě, aniž by sami dokázali skórovat.

15:44 Švédsko - Česko 2:0 GÓL. Rychlá kombinace a na jejím konci Hjalmarssonova trefa.

4:28 Švédsko - Česko 1:0 GÓL. Lindstömovo nahození spadlo s přispěním Zámorského hokejky za Salákova záda. Stejně jako včera špatný začátek. Dočkáme se lepšího konce?

0:01 Švédsko - Česko 0:0. Začala první třetina.

Před zápasem

Kouč Vladimír Růžička sice během semifinálového duelu při porážce 0:3 míchal složením útoků, ale nakonec se v boji o bronz vrátil k původnímu rozestavení.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud