25. května 2014 • 21:00

Sebekritický Hertl: Jsem zklamaný, měl jsem ukázat daleko víc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sympaticky sebekriticky se ke svým výkonům v posledních dvou zápasech na mistrovství světa v hokeji postavil Tomáš Hertl. Češi nedali gól 143 minut a 41 vteřin a prohráli semifinále s Finy i duel o bronz. "Měl jsem ukázat určitě daleko víc," prohlásila vyrůstající hvězda NHL po porážce se Švédy.



"Je to hrozný. Za šest třetin ani gól, Saša (brankář Salák) by se mohl přetrhnout, bez toho nejde vyhrát. Je to smutné, že jsme za dva zápasy nedali ani gól," řekl novinářům Hertl.

"Snažili jsme, ale nějak to nešlo. Měli jsme dvě šance, abychom vyhráli medaili, dneska to bylo lepší než včera, ale stejně jediný, kdo může mít pochvalu, je Saša Salák. My útočníci se za dva zápasy musíme stydět, že jsme nedali ani gól."

Dvacetiletý talent se ani při druhém startu na světovém šampionátu úspěchu nedočkal. Loni ve Stockholmu byl v týmu, který neprošel branou čtvrtfinále. "Je to to nejhorší místo, není to nic příjemného. Bude to dlouho mrzet," uvedl Hertl s tím, že celkový dojem z turnaje nebyl dobrý. "Zahráli jsme jenom s Amerikou. Dostávali jsme spoustu gólů, málo dávali."

Útočník San Jose netuší, proč po vyhraném čtvrtfinále přišel útlum. Češi vedli nad USA od 37. minuty 4:1, ale od té doby mají do závěru turnaje skóre 0:8. "Nevím, proč už nám to nešlo. Nikdo nechtěl prohrát. Všichni jsme věděli, o co jsme hráli. Nevím, proč to nevyšlo. Jsem hodně naštvaný, zápasy nebyly dobré," podotkl.

Čeští hokejisté nedokázali porazit v utkání o bronz Švédsko a na šampionátu v Minsku skončili čtvrtí
Čeští hokejisté nedokázali porazit v utkání o bronz Švédsko a na šampionátu v Minsku skončili čtvrtí

Před rokem byl na turnaji jako nováček, ještě hrál v té době za Slavii. Letos byl po podařené sezoně v NHL, kterou ale mu narušilo zranění kolena, považován za jednoho z tahounů týmu. "Jsem pořád mladý, jsem rád, že jsem dostal takový prostor. Ty poslední dva zápasy jsem měl ukázat určitě daleko více. Pan Růžička mi dával prostor a jsem zklamaný z toho, co jsem v těch zápasech předvedl. Měl jsem něco využít, ani pořádnou šanci jsem si nevytvořil," řekl sebekriticky.

Po skvělém startu do sezony, v jejímž úvodu uchvátil i čtyřgólovým představením v jednom zápase, prožívá na závěr zklamání. "Je to těžká sezona. Bylo tam to zranění. Také po tom, co se stalo v play off," připomněl vyřazení ambiciózních Sharks v prvním kole Stanleyova poháru i přes vedení 3:0 na zápasy. "Teď tohle. Byl jsem blízko medaili, ale nic. Takže mě to bude dvojnásob mrzet. Dvě těžké porážky v sezoně. Určitě se to bude probírat, bude se o tom mluvit, v hlavě to chvíli bude. Ale budu muset na to nějak zapomenout."

Je ale rád, že si mohl zahrát v jednom týmu s dvaačtyřicetiletou legendou Jaromírem Jágrem. Ten po utkání potvrdil, že se rozhodl v reprezentaci skončit. "Jsem rád, že jsem si s ním stihl zahrát. Byl náš nejužitečnější hráč. Měl nejvíce bodů a gólů, to o tom svědčí," dodal Hertl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud