Zdeněk Janda
27. května 2014 • 04:59

Šéf svazu Král: Jágra chceme i za rok. Jeho role v českém hokeji nekončí

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako šéf českého hokeje by si pochopitelně přál, aby se příští šampionát v Praze odehrál i za účasti legendy, která by domácímu mistrovství dodala šťávu. Proto Tomáš Král, svazový prezident, věří, že Jaromír Jágr si svůj konec v národním týmu ještě rozmyslí. "I když to ohlásil, úplně bych to nezazdil," řekl hokejový boss před včerejším odletem do Prahy.



S hvězdným útočníkem, jenž se rozhodl ukončit reprezentační kariéru, během šampionátu několikrát mluvil. A sám říká: "Všechno ještě může být jinak." Věří tedy Tomáš Král, že Jágra ještě přemluví?

"Klobouk dolů před ním. Ono už to většinou zní jako takové klišé, ale znovu se ukázalo, že je to hráč, který má obrovskou sílu a v těch chvílích, kdy se nedařilo nebo bylo potřeba tým popohnat, nebo zvednout, tak to byl zase on, kdo to udělal. Pokud bude mít zámořskou sezonu zase dobrou, tak se určitě budeme snažit, aby v Praze byl," říká Král v rozhovoru pro deník Sport.

"Jarda je k sobě vždycky velmi kritický. Myslím, že pokud by cítil, že může ještě pomoct a zejména v Praze, tak i když ohlásil konec, úplně bych to ještě nezazdil," dává naději českým fanouškům k nadcházejícímu šampionátu v České republice.

Nejslavnější tuzemský hokejista by na něm mohl pomoci nejen jako hráč. "Pochopitelně je to i byznys, je to mistrovství světa a chceme, aby bylo co nejlepší, ačkoliv já vždycky na prvním místě mám sportovní výsledek. Ale i kdyby z nějakého důvodu Jarda nehrál nebo by nemohl, tak třeba i jinak může být pro mistrovství tahákem," míní Král.

"Je to Jarda Jágr . Ten prostor jak hráčský, tak jakýkoliv jiný, u něj prostě je a vždycky bude. Jeho úloha v českém hokeji rozhodně nekončí. A myslím si, že ani v roli hráče," dodává svazový šéf.

"Záleží jenom na něm, ale myslím si, že je to otázka jeho sebekritiky a jeho rozhodnutí, jak se cítí. Určitě budeme o jeho služby stát, pokud bude v pohodě a bude k dispozici. Ale teď teprve skončilo mistrovství, je před námi celá sezona, milion věcí, které se mohou stát. Takže teď je předčasné diskutovat o tom, kdo bude, nebo nebude," uzavírá Král téma čísla 68.

Celý rozhovor s Tomášem Králem čtěte v úterním vydání deníku Sport!

Titulní strana úterního vydání deníku SportFoto sport


Uvnitř úterního vydání deníku Sport najdete speciální přílohu věnovanou Jaromíru Jágrovi a jeho reprezentační kariéře.

Příloha úterního vydání deníku Sport – 25 let s Jágrem Příloha úterního vydání deníku Sport – 25 let s JágremFoto Deník Sport

VIDEO: Podívejte se na pondělní přílet českých hokejistů:

Růžička po MS: Jágr ukázal mladým, že se musí probudit
Video se připravuje ...

Odchází legenda? Jaromír Jágr opouští Letiště Václava Havla poté, co čeští hokejisté přiletěli z hokejového MS v Minsku. Český útočník odehrál v národním týmu podle svých slov poslední turnaj v kariéře...
Odchází legenda? Jaromír Jágr opouští Letiště Václava Havla poté, co čeští hokejisté přiletěli z hokejového MS v Minsku. Český útočník odehrál v národním týmu podle svých slov poslední turnaj v kariéře...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud