27. května 2014 • 20:42

Reichel vzpomíná na první MS s Jágrem: Starší kluci si nás hýčkali

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová reprezentace si bude muset zvyknout na nové pořádky - absenci Jaromíra Jágra. Slavný útočník ukončil po MS v Minsku po dlouhých 25 letech reprezentační kariéru. "Hokejisté jako je Jarda nejsou a nebudou," má jasno Robert Reichel, olympijský vítěz z Nagana, který spolu s Jágrem utvářel zlatou generaci českého hokeje.  



„Když nás poprvé dali dohromady, bylo nám sedmnáct, osmnáct let. Šli jsme za svým snem, dostat se na mistrovství světa. Myslím, že naše lajna fungovala, ale takhle pohromadě jsme spolu hráli jen jednou na šampionátu ve Švýcarsku," vzpomíná na šampionát v roce 1990 Reichel.

A turnaj byl pro mladíky zábava. I starší generace hráčů totiž zelenáče brala vážně a viděla, že nejsou do počtu. „Museli si nás hýčkat, protože jsme jim svými góly a výkony vydělali i dost peněz. Když bylo volno, brali nás spolu, na stadionu nebo v hotelu to bylo bez problémů," usmíval se Reichel.

A trojnásobný mistr světa s chutí na spolupráci s Jágrem a Holíkem vzpomíná i teď. „Jarda byl velký, měl silné nohy, výbornou techniku hole. Každý z nás byl trošičku jiný, ale zapadalo to do sebe, naprosto jsme si vyhovovali," říká.

Na mistrovství světa v roce 1990 se málem objevil také další rostoucí velikán českého hokeje, obránce Jiří Šlégr . Před turnajem byl v přípravě, ale souhra trojice Jágr -Reichel-Holík donutila trenéry nominovat kompletní trio, a tak nezbylo místo pro dalšího beka. „A pak se dva zranili a útočník musel hrát v obraně," vybavuje si Šlégr.

U svého budoucího parťáka z Pittsburghu obrovitý obránce hned od mladých let viděl obrovský potenciál. „U něj bylo od začátku jasné, že bude úspěšný. Měl výhodu, že jak vyrůstal na statku, měl ohromné nohy, k tomu šikovné ruce, projížděl celé hřiště," řekl Šlégr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud