29. dubna 2015 • 11:06

Richter o omluvenkách hráčů: Mistrovství by se nemělo odmítat

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Do startu světového šampionátu v Praze a Ostravě již chybí jen několik desítek hodin. Jak si tým Vladimíra Růžičky poradí se soupeři i tlakem natěšeného domácího publika? Také na to jste se ptali v online rozhovoru Pavla Richtera, který je držitelem zlaté medaile z mistrovství světa v roce 1985. Tehdy se šampionát také uskutečnil v české metropoli. Na co všechno v redakci deníku Sport a iSport.cz čtenářům odpověděl?



O hráčích, kteří odmítli přijet na šampionát: Nelíbí se mi to, hráči by měli českému hokeji vrátit to, co jim dal.

O brankářské jedničce pro MS: Salák chytal výborně v přípravě a Pavelec přiletěl na poslední chvíli, tak dal Vláďa Růžička osvědčenému brankáři, který chytal prakticky celou přípravu.

O pátečním utkání Česko - Švédsko: Byl bych rád za výhru, ale tipuje se to těžko.

O sestupu Slavie: Je to bolest a obrovská ostuda slávistických hráčů, vedení i majitelů. Protože postoupit je umění a sestoupit je blbost.

O NHL: Fandím týmu, kde hraje Jarda Jágr. Takže teď Floridě a předtím New Jersey. Zápasy sleduju, vždycky zvládnu aspoň jednu třetinu.

Pavel Richter

Adam1, 29. dubna 2015
Dobrý den Pavle, nejprve bych vám chtěl říci, že vás mám rád jako komentátora, jste skvělej, vy tomu komentování dodáváte šťávu, a chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na neprodloužení smlouvy panu V. Kýhosovi, i přes to, že měl v sezóně úspěch, 3. místo, a ještě bych se rád zeptal, jaký máte názor na pana A. Hadamczika. :-) předem děkuji za odpověd, a už se těším, až zase budete komentovat :-)
Kejhák přivedl Brno k druhému a třetím u místu a myslím, že to byl pro tým velký úspěch. Divím se, že smlouva nebyla prodloužena.
Hammer, 29. dubna 2015
Zdravím Pavle.Neplánujete nějakou exhibici s teamem mistrů světa z '85...Loni jsem byl v Jihlavě na Zlatém utkání a bylo to super,,rád bych viděl i vaší generaci,dokud si ještě dokážete zavázat tkaničky. :-)
My jsme jí měli, když mi bylo 50. Teď o žádném plánu nevím. Ale sejdeme se 4.5. při zápase s Kanadou. Všichni živí. V O2 Areně.
Michal, 29. dubna 2015
Co se týče ženských. Jste horňák nebo dolňák ? :-)
Jsem obojetník.
Tomáš Zeman, 29. dubna 2015
Dobrý den, Pavle,nestýská se Vám po trvalé, kterou jste nosíval v 80.letech?: )
Ta už odrostla :)
Pavel , 29. dubna 2015
Dobrý den¨, co říkáte na faul co udělal Barinka při play off SPARTY s Třincem doma, mimo hru . Jak si toto může hráč dovolit. Popravil celou SPARTU takhle se nechat vyloučit
Ovlinil celé play off a kvůli němu Sparta vypadla s Třincem.
David Pro., 29. dubna 2015
Dobrý den, mám pocit že v nominaci je málo dříčů a buldoků do 3. a 4. lajny a spíše převažují hračičkové a techničtí hráči. Máte stejný dojem? A myslíte si že pokud by přijel Ondřej Palát byl by schopen přesně tuto roli splnit?
Palát určitě. Rád bych ho v týmu viděl.
Michal, 29. dubna 2015
Fandíte Spartě i ve fotbale ? Pokud ano, tak přeji upřímnou soustrast..
Fandím a děkuji.
Adam. V, 29. dubna 2015
Dobrý den, ještě mám jednu otázku, chci se zeptat jestli budete mít i na letošním MS ve studiu experta Marka Sýkoru. díky
Ano, Marek bude ve studiu.
Igor Mainka, 29. dubna 2015
Dobrý den, za chvíli začíná tisková konference k hokejové Lize mistrů. Co si o této soutěži myslíte?
Těžko se hledají termíny a myslím si, že to přínos není.
Michal, 29. dubna 2015
Sdílíte názor, že naše největší slabina bude v defenzivě včetně brankářů ?
Snad ne! Budeme v to doufat.
Michal, 29. dubna 2015
Kdo podle Vás bude hrát hlavní roli při přesilovkách českého týmu ?
Když jsem se na trénink včera díval, tak se zrovna netrénovaly, ale určitě si myslím, že bude přesilovka s Jágrem a druhá pětka s Voráčkem.
Martin Jindracek, 29. dubna 2015
Dobry den. Chtel bych se vas zeptat na nejakou zajimavost, hokejovou i mimohokejovou, pri spolupraci s hokejistou Standou Hajduskem. Dekuji Martin
Perfektní kamarád a je s ním pořád sranda.
Radim, 29. dubna 2015
Dobrý den, v souvislosti, kdy se snesla kritika rozhodčích v této sezóně a Zlín obrátil zápas s Litvínovem jste prohlásil v Hokej den po té, "že se to děje pouze ve Zlíně." Nemyslíte, že tyto slova byla od Vaší osoby minimálně špatně podaná? Dle mého názoru jste jako expert pro ČT měl trochu víc vážit slova.
Příště je budu víc zvažovat.
Roman, 29. dubna 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velký je rozdíl pozorovat ruch kolem nadcházejícího mistrovství s ruchem při mistrovství v roce 1985. Myslím tím jak moc to prožívali lidé tehdy. Děkuji za odpověď
Prožívá se to pravděpodobně úplně stejně.
Zuzka, 29. dubna 2015
Jak tipujete zápas Česko x Švédsko? :)
Byl bych rád, kdybychom vyhráli, ale tipuje se to těžko.
tomas, 29. dubna 2015
Kolik vypijete nejvíc piv?
Pivo mám rád, do počtu tři, pak přejdu na červený.
Pavel Sitek, 29. dubna 2015
Pavle 9.5. je v Hornosíně sraz rodáků. Nedorazíš se podívat i když rodák nejsi? Já taky ne, ale z Ostravy přijedu. Se svou maminkou rozenou Rosíkovou. A kdy přijedeš komentovat hokej do Ostravy, že bychom se po letech viděli. Pavel Sitek (od Rosíků). Dík za odpověď
9. a 10. jsem zrovna v Ostravě, kde máme pořad Hokejové poledne. Tak se moc omlouvám a zdravím Tebe a všechny rodáky.
Martin, 29. dubna 2015
Dobrý den Pavle, lze porovnat tlak jaký je na dnešní hráče českého nároďáku s tím co byl na týmy ČSSR v letech 1978 nebo 1985, kdy jste sám hrál MS v Praze? A kdo byl dle Vašeho názoru pod větším tlakem: Vaše generace nebo kluci z letošního nároďáku?
Je to úplně stejný, na roku nezáleží. Tlak je obrovský.
Lachman, 29. dubna 2015
Dobrý den. Nevím možná že se pletu a bylo to v roce 1978 a ne 1985 přece je to už dost let ale jestli se nepletu jak se hrálo proti SSSR v sobotu a hned v pondělí? Pokud jsem se spletl tak se omlouvám. Vím že rozhodující zápas se hrál s Kanadou. hezký den a věřím v Mistra světa.
V roce 85 se opravdu hrály 2 zápasy ve 2 dnech, ale nevím, které to byly dny.
Michal T, 29. dubna 2015
Jste borec. Tak co, dá to Slávinka a vrátí se zase nehoru?
Bude to mít obrovsky těžké. Ale já bych si to přál, pražské derby nám bude chybět.
Ivo Dudek, 29. dubna 2015
Aho Pavle, v roce 1979 sjme narukovali spolu na vojnu do Trenčína; v přijímači na zimaku jsi byl supr "devetak"moc te zdravím.
Zdravím taky :)
JohnJohny, 29. dubna 2015
Dobrý den, MS je ošidné můžete vyhrát 7 zápasů a pak 1 prohrát a jedete domů, co říkáte na tento systém Vy?
Systém je zažitý a nedá se nic proti tomu dělat.
Martin, 29. dubna 2015
Dobrý den, proč je ve sportu ( hlavně ve fotbale ) tak málo místa pro Fair-play, je to v hokeji lepší ,chci tomu věřit , úplně mě odrazuje od sledováni sportu ,příklad Lafata a jeho penalta( když hráčům ani náznakem nevadí že vyhráli podvodem ) v tomhle je myslím úžasný golf kde hráči ani nepotřebuji rozhodči a hraji fér ! A jedna otázka ještě , myslíte že Roman Šebrle má šanci uspět v golfu, já myslím že ne !Děkuji za odpověď. Ať se daří.
Roman Šebrle má určitě šanci uspět na amatérské úrovni, ale ne na profesionální.
lefty, 29. dubna 2015
Zdravím, proč myslíte že pětka Fetisov Kasatonov Larionov Krutov Makarov jsou dosud nepřekonaní, bylo to jenom tím že hráli pořád spolu a nebo měli něco navíc.... , Vy jste proti ním hrál a já jsem je zažil jako kluk a dodnes když si vzpomenu tak to byla paráda ( samozřejmě byli to Rusové a nikdo je neměl rád ) ale to co předváděli na ledě...bomba ! Ať se daří, děkuji za odpověď.
Paráda to byla a ubránit je bylo nad lidské síly. Podařilo se nám to pouze jednou v Praze v roce 1985. Jinak zápasy rozhodovali.
Petr Macek , Zlín, 29. dubna 2015
Myslíte si že kvalita ledu vydrží na obou stadiónech po celé mistrovství i když bude teplé počasí. Děkuji
Sám jsem na to zvědavý, snad ano.
Matuška Miloslav, 29. dubna 2015
Jaký máte názor na zařazování starších hráčů do mužstva /Jágr,Ručinský/
Ručinský si myslím, že nenastoupí. Před Jágrem smekám klobouk a myslím si, že do sestavy patří.
Petr N., 29. dubna 2015
Zdravím, Pavle budete v pořadu Hokejové poledne. Chtěl jsem se zeptat o čem tento pořad bude a jestli už víte, kteří hosté ve studiu budou? Předem děkuji.
Vím, že jeden z prvních hostů bude Jakub Voráček a měl by dorazit i Jaroslav Špaček. O dalších se zatím jedná.
Pečik, 29. dubna 2015
Dobrý den. Budete během MS v hokeji i komentovat některé zápasy? Budete komentovat pro Českou televizi i v dalších letech hokej? Hodně se vaším spolukomentářem bavím. Máte jiný a spíše humornější styl komentáře což mi vyhovuje. Dostal jste někdy nabídku i od jiné televize na spolukomentování nebo ne?
Jiná televize hokej nevysílá, takže zatím ne.
Luděk, 29. dubna 2015
Hezké dopoledne. Otázka na tělo, myslíte že se dá vydělat na hokejovém sázení? Jste bývalý hráč a trenér, když budu sázet můžu zbohatnout?:D Popřípadě jak byste doporušil sázet během MS v hokeji? Třeba český tým, myslíte že dojedou přes čtvrtfinále a zejména budou porážet slabé týmy? Děkuji za názor.
Na extraligu nesázím, protože se to nedá. Občas si vsadím na NHL, a to pouze zřídka. Nejsem sázkařský typ.
Petr Nagy, 29. dubna 2015
Dobrý den. Můžu se zeptat z jakého důvodu už poměrně dlouho netrénujete? V minulosti se spekulovalo o reprezentaci do 20 let. Nevěřím, že by nikdo z extraligy o vaše znalosti neměl zájem. Není to jen Sparta, ale i jiné kluby. Je už trénování navždy tabu a nebo se ještě v lize objevit můžete? Já bych si to moc přál.
Zájmy byly, ale odmítl jsem trenéřinu z důvodu toho, že nebudu poslouchat majitele koho mám postavit a koho ne.
Marek, 29. dubna 2015
Pavle, myslíš, že je angažování Hadamczika do Brna dobrým krokem? Říká se, že nemá žádnou taktiku, může to tedy Kometě nějak prospět?
Jestli prospěje, to ukáže čas. Je to rozhodnutí majitelů klubu.
Milan, 29. dubna 2015
Co říkáte na výkon Litvínova v letošní ELH
Obrovské překvapení a zasloužený titul.
Honza, 29. dubna 2015
Kde budete sledovat hokej? Doma,s přáteli nebo v O2 aréně a který zápas?
Všechny. V O2 Areně nebo v Ostravě.
Josef Stanek, 29. dubna 2015
Jaký je váš tip na finále ms a co si myslíte jak dopadla hokejová Slavia .Díky za odpověď.
Rád bych viděl Čechy proti Rusům nebo Kanadě. Je to bolest a obrovská ostuda slávistických hráčů, vedení i majitelů. Protože postoupit je umění a sestoupit je blbost.
Roman Šteflíček - Plzeň, 29. dubna 2015
Dobrý den pane Richter, chtěl bych se Vás zeptat, jestli Vás během vaší kariery oslovil někdo z kanadsko-americké NHL? Jestli ano, z jakého týmu? Děkuju za odpověď, s pozdravem Roman Šteflíček.
Chodili za námi kdysi Čeští emigranti, kteří měli spojení s NHL. Ptali se nás na možnost emigrace, my jsme nechtěli a tím to skončilo.
Kačka, 29. dubna 2015
Souhlasíte s výběrem kapitána? Nebo si myslíte,že na něj bude moc tlaku a že by to měl být někdo jiný (popř.kdo?)
Kapitána určují trenéři a hráči mezi sebou a myslím si, že není co řešit.
jaromír, 29. dubna 2015
Dobrý den ,jaký vztah máte s vladimírem vůjtkem a budete fandit kromě nás takké slovesnku v ostravské skupině? děkuji
Slovákům budu určitě fandit, už jen kvůli Vláďovi Vůjtkovi, se kterým jsem byl na vojně a hráli jsme spolu v jednom útoku. Výborný kluk a trenér.
MichalHeatley, 29. dubna 2015
Dobrý den, co si myslíte o složení Kanadského týmu brankáři,obrana,útok? Díky.
Kanada je obrovsky silná, všichni hráči, kteří byli požádáni k reprezentaci tak kývli hlavou. Narozdíl od některých našich hráčů.
Patrik Malásek, 29. dubna 2015
Zdravím Vás. Všiml jsem si, že jako jeden z mála komentátorů v televizi dokážete být nestranný, což se mi zamlouvá. Nechcete dávat lekce ostatním komentátorům jak na to? Myslím, že nám v hokeji chybí nějaký takový Míra Bosák, který je v tomto směru opravdu profík. Mějte se hezky.
Jsem rád za pochvalu, kolegům to vyřídím :-)
Tomas, 29. dubna 2015
Vloni i letos v lednu jsem Vás potkal na Alpe Cermis. Bude i v roce 2016 repete? :-D
Určitě :-)
Filip Koch, 29. dubna 2015
Dobrý den, Dle mého názoru patří podle soupisky, i když to vůbec nic neznamená, mezi hlavní favority na titul patří opět Rusko v čele se superhvězdami Tarasenkem, Malkinem a jistým Bobrovským v bráně. Silný mančaft s mladými hvězdami přivezou Švédové a letos se k nám do Prahy podívají i kanadské superhvězdy, které Kanadě na minulých šampionátech chyběli. Když to tak vidím říkám si, že to budeme mít sakra těžké prokousat se k medaili, každopádně věřím tomu, že se nám to povede. Jací jsou podle vás největší favorité když se podíváte na momentální soupisky mužstev? Děkuju za odpověď.
Každé mužstvo bude silné, ale určitě Rusové, Kanada s Crosby a Švédové s vynikající obranou.
Mike91, 29. dubna 2015
Jak koukáte na hráče z NHL, kteří odmítli letos reprezentovat (Frolík, Vrbata, Michálek). Fanoušci si sice již zvykli, ale nepřijde Vám smutné, že se to děje i u domácího MS, což by snad měla být výzva a sen pro každého hokejisty? Já si to například z MS 2004 nepamatuji, děkuji za odpověď a hezký den :)
Nelíbí se mi to, hráči by měli českému hokeji vrátit to, co jim dal.
slovensko, 29. dubna 2015
Dobry den chcem sa spytat s ktorym slovakom sa vam hralo najlepsie?
Určitě s Vinco Lukáčem.
Robert, 29. dubna 2015
Kdo Vám případně chybí v nominaci kouče Vladimíra Růžičky? Samozřejmě z hráčů, kteří jsou zdravotně v pořádku a nepokračují v bojích o Stanley cup.
Těžko říkat, kdo chybí. Vybral bych Pavla Francouze, patřil k nejlepším v extralize.
Lukáš Jelínek, 29. dubna 2015
Jaký byl pocit před domácím publikem vyhrát MS v Praze? Tekly Vám slzy dojetím? a čemu se v současnosti věnujete?
Člověk si až později uvědomí, že je mistr světa, ale slzy byly. Je to nádherný pocit když člověk odmala něco dělá a pak to vyjde. Slzy tekly. Čemu se věnuji? Jsem hokejový expert České televize.
Robert , 29. dubna 2015
Dobrý den, jaký je Váš názor na kauzu kolem Vladimíra Růžičky vyvolanou těsně před začínajícím MS?
Myslím si, že se k tomu nemám co vyjadřovat. Nic o tématu nevím, četl jsem o tom pouze novinách.
BBS2015, 29. dubna 2015
Dobrý den, veříte Rusku proti Norsku a Kanadě proti Lotyšsku hned v prvním zápase MS (1.5) nebo bude překvapení hned na začátku? Děkuji.
Rusové určity Nory porazí. Pozor na Lotyše, kteří mají vynikající formu. Dokázali to i tím, že teď dvakrát porazily Slováky. Tady může být překvapení.
ivo Dudek, 29. dubna 2015
Pavle prijal bys nabídku trenovat Spartu? Věřím že bys ji přivedl k titulu.
Trenéřinu už jsem pověsil na hřebík, takže to nepřipadá v úvahu. Ale roky ve Spartě byly nádherný.
fanoušek ms 2015, 29. dubna 2015
Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat jaky mate nazor, že dal pan Růžička přednost salakovi před pavelcem. Nemel by spíš chytat Pavelec ?
Na to se těžko odpovídá. Salák chytal výborně v přípravě a Pavelec přiletěl na poslední chvíli, tak dal Vláďa Růžička osvědčenému brankáři, který chytal prakticky celou přípravu.
Martin Zárubeň, 29. dubna 2015
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, komu fandíte v NHL (pokud nefandíte, tak který tým vám jen nejvíce sympatický).
Tým, kde hraje Jarda Jágr. Když hraje živě, vždycky vydržím aspoň první třetinu. Takže teď Floridu a předtím Jersey. Jsem rád, že Jarda pokořil hranici 1800 bodů v NHL a budu držet palce na MS.
Adam Wind, 29. dubna 2015
Pane Richter dobrý den, když už jste tu, tak by mě zajímala jedn azajímavá věc, jako sledovatel Martina Réwaye vím a čtu nějaké informace, ale mě by zajímal váš detailní pohled na tohohle borce, jaký je v kabině, osobním životě podle vás, jinak myslíte si , že dokáže být tahounem Slováků na mistroství, děkuji za odpověd, velice si jí budu cenit a at se daří.
Martin je mladý kluk, ve Spartě do kolektivu zapadl, to vím od starších hráčů. Takhle mladý hráč zatím nemůže být tahounem, může být určitě rád, že ve výběru Slovenska je.
Denis Navrátil, 29. dubna 2015
Dobrý den pane Richter. Já bych měl takovou otázku co se týče spíše těch nervu před finálem. Jaká byla atmosféra v kabině před finálem? Ticho nebo naopak?..
Před finále s Kanadou jsme byli rádi, že hrajeme právě s Kanadou o titul. Největší oříšek jsme překonali, když jsme překonali Sověty a vysokým skóre Ameriku. Kanada měla řadu hvězd, Lemieuxe, Yzermana a dalších a těšili jsme se.
david, 29. dubna 2015
Dobrý den, jak se díváte na sílu českého týmu? Je nějaký hráč, který vám v sestavě chybí?
Tým je dobře poskládaný, síla se ukáže v zápasech, kde o něco půjde. Tedy hned proti Švédsku a Kanadě. Chybí mi zatím obránce Židlický.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud