15. května 2015 • 13:35

Už je to jisté! Plekanec posílí český tým, nastoupí proti Kanadě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to je bomba! Hokejovou reprezentaci posílí na MS Tomáš Plekanec. Trenér Vladimír Růžička na dnešním tréninku potvrdil, že útočník Montrealu nastoupí v sobotním semifinále proti Kanadě.



„Přiletí, chci, aby zítra hrál,“ uvedl kouč. „Bude to pro něj těžké, ale doufám, že bude alespoň odpočinutý,“ řekl Růžička, který si stále nechával jedno volné místo na soupisce. „Je to hráč, na kterého jsem čekal do poslední chvíle. Chceme mít co nejsilnější mužstvo, jdeme hrát o medaile a věřím, že nám může hrozně pomoct,“ dodal hlavní kouč.

O možnosti, že se Plekanec připojí k reprezentaci, se spekulovalo od chvíle, co Montreal vypadl ve druhém kole play off NHL s Tampou. I proto kouč Vladimír Růžička nezaplnil poslední volné místo na české soupisce.

Vzhledem k tomu, že pro kladenského odchovance skončila klubová sezona v noci na středu evropského času, nemohl Plekanec do Prahy přiletět dříve. V Montrealu čekal, zda čeští hokejisté zvládnou čtvrtfinálový duel proti Finsku.

„Pleky je profesionál každým coulem. Je skvělý do přesilovek i do oslabení, umí dát gól i nahrát. Je to velká posila a doufám, že nám pomůže vyhrát zápas,“ pravil Jakub Voráček. „Je pro něj možná lepší, že bude hned hrát, než kdyby měl dva dny volna, to je totiž čas, kdy na tělo dopadne únava,“ dodal český kapitán.

Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti Finsku
Je tam! Jaromír Jágr za zády s Michalem Jordánem slaví svůj gól na 4:3 proti Finsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud