16. května 2015 • 17:36

Nejen o zlato! Kanada bude ve finále hrát i o speciální prémii 26 milionů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Kanady dělí po semifinálovém vítězství nad Českou republikou jedna výhra nejen od titulu na mistrovství světa, ale také od speciální prémie. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) totiž nově ocení částkou milion franků (26 milionů korun) tým, který na turnaji vyhraje všechny zápasy v normální hrací době.



Kanada zůstala jediným adeptem na tento jackpot už po základní skupině a stoprocentní úspěšnost si drží i v play off. Pokud zvítězí po šedesáti minutách ještě v nedělním finále, napodobí výběry Ruska z let 2014 a 2012, jež také vyhrály všech deset utkání na turnaji, tehdy ale ještě bez speciální prémie.

Stejnou suverenitu za posledních 25 let předvedla už jenom Kanada v roce 1994, kdy jí k tomu při menším počtu účastníků stačilo "pouze" osm výher.

Rozhodčí rozpažuje ruce, český gol v kanadské síti neplatí
Rozhodčí rozpažuje ruce, český gol v kanadské síti neplatí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud