19. května 2015 • 11:51

ZNÁMKOVÁNÍ za MS: Jágr a Zaťovič na jedničku, Smoleňák nebyl platný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak si obstáli hráči na MS?Jak si obstáli hráči na MS?FOTO: Koláž iSport.cz

    Čeští hokejisté skončili na mistrovství světa v Praze a Ostravě na čtvrtém místě, když nestačili v semifinále na Kanadu a v boji o bronz na USA. Přesto však na turnaji zanechali ve fanoušcích dobré pocity. Jak si vedli jednotliví hráči? Deník Sport každého z nich oznámkoval. Projděte si hodnocení od nejhorších k nejlepším...

  • Radek Smoleňák - známka Sportu 3-

    Radek Smoleňák Radek SmoleňákFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Dobrá duše kabiny si poctivou a říznou prací v sezoně zasloužila povolávací rozkaz do sestavy i na šampionátu, tak jako v evropské tour ale platný nebyl, rychlejší soupeři se od něj nenechali trefovat tělem. Odvedl si své v oslabeních, postupný odsun zpátky na tribunu ale přišel jako logický krok.

  • Alexander Salák - známka Sportu 3-

    Alexander Salák Alexander SalákFoto ČTK

    Jednička z úvodu šampionátu skončila rychle mimo hru a už do ní nezasáhla. Po vyvedené přípravě mu atmosféra domácího šampionátu sebrala klid, pouštěl laciné góly, byť závěr duelu se Švédy mu reputaci trochu vylepšil. S nadhledem však přijal svůj odsun na střídačku, byl dobrým spoluhráčem.

  • Tomáš Hertl - známka Sportu 3-

    Tomáš Hertl Tomáš HertlFoto Blesk - Martin Sekanina

    Začal velmi dobře, Švédům dotlačil do branky přesilovkový zásah. Takové akce už ale v pozdějším průběhu mistrovství nepřidal. Naopak, měl pasáže, kdy nebyl vůbec vidět, chyboval v rozehrávce. Nepomohlo mu ani potlučené koleno. Závěrečná utkání už strávil na tribuně, nevešel se do sestavy.

  • Tomáš Plekanec - známka Sportu 3

    Tomáš Plekanec Tomáš PlekanecFoto Barbora Reichová (Sport)

    Pešek. Velký úspěch s národním týmem mu není souzený. Po své víkendové výpomoci těžko potlačoval zklamání, narychlo dorazil po vyřazení Montrealu z play off, aby si se spoluhráči ani jednou nezakřičel po gólu. Zahrál dobře, především v oslabeních, kýženou jiskru útoku ale nedodal.

  • Jiří Novotný - známka Sportu 3

    Jiří Novotný Jiří NovotnýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nejlepší pasáž turnaje zažil po boku Jaromíra Jágra, hlavně ve čtvrtfinále zahrál skvěle, byl znát na obou koncích hřiště. Podobně jako mladík Dominik Simon odnesl příjezd Tomáše Plekance, cestoval pak sestavou a nemohl se dostat do tempa. Celkově už ale přece jen zažil lepší mistrovství.

  • Martin Erat - známka Sportu 3

    Martin Erat Martin EratFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Předvedl nadějný začátek turnaje i špičkové čtvrtfi nále v tempu, jakého jsou jeho rychlé nohy schopné. V řadě zápasů byl ovšem neviditelný, cestoval sestavou, jako by mu kouč nedokázal najít odpovídající místo. Byl však pevnou součástí elitní přesilovkové formace, kde pilně získával puk.

  • Roman Červenka - známka Sportu 3

    Roman Červenka Roman ČervenkaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Na pohled to z jeho strany nebylo vždycky ono, v řadě soubojů mu scházel krok a místo brzd hrál v obloucích, což jeho pohybu ubíralo. Statistika ho však posouvá výš. Trefi l náramnou branku se Švédy a v útoku s Jaromírem Jágrem předváděl to, co po něm maestro požadoval. Celkově průměr.

  • Petr Čáslava - známka Sportu 3

    Petr Čáslava Petr ČáslavaFoto Pavel Mazáč Sport

    Reprezentační stálice začíná ztrácet krok s absolutní špičkou. Okamžiky, kdy vlastní poziční dokonalostí zastaví hráče světové extratřídy, jako to dělával, už se v jeho podání neobjevují, spíše se obrovskou obětavostí snaží dohnat rychlostní deficit. Hrál nadoraz, ale stačilo to jen na průměr.

  • Michal Vondrka - známka Sportu 2-

    Michal Vondrka Michal VondrkaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Začal skvěle. Po dopsání na soupisku se v prvním střídání nachomýtl ke gólu, rozstřel se Švýcary pomohl vyřešit suverénním způsobem. V play off na něj kouč Růžička vydatně sázel, ale ukázaly se limity jeho hry, do absolutní světové elity mu zkrátka schází kvalita. Zahrál, co bylo v jeho silách.

  • Vladimír Sobotka - známka Sportu 2-

    Vladimír Sobotka Vladimír SobotkaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    I on ukázal to nejlepší ve čtvrtfi nále. Tam byla znát jeho betonová stabilita, po níž létali protihráči vzduchem, tým dokázal strhnout. Ačkoliv ale nastřílel důležité branky, roli prvního centra úplně nenaplnil. Celý turnaj zůstal s kapitánem Voráčkem na křídle a nepůsobilo to, že by si seděli.

  • Jakub Krejčík - známka Sportu 2-

     

    Jakub Krejčík Jakub KrejčíkFoto Pavel Mazáč (Sport)
    Jeho hra s pukem balancuje na tenké hraně mezi genialitou a průšvihem. Na začátku turnaje vedly dvě jeho lehkovážnosti ke švédským gólům, načež byl stažen. Když se do hry vrátil, ukázal nulové nervy a v závěru už hrál stabilně. Dokáže přijít s nečekaným řešením situace i dobře rozehrát.

  • Jan Kolář - známka Sportu 2-

    Jan Kolář Jan KolářFoto Michal Beránek (Sport)

    Půl na půl. Na plusové straně jeho hry je důraz, schopný konkurovat i zámořským svalům, solidní střela a schopnost v pravý čas podpořit ofenzivní akci. Ubírají mu však občasné minely, ať už v rozehrávce, nebo při bránění na útočné polovině, z čehož vznikají soupeřovy protiútoky.

  • Jakub Klepiš - známka Sportu 2-

    Jakub Klepiš Jakub KlepišFoto Michal Beránek (Sport)

    Ukázal vůli, chuť pomoct i přes bolest. Ve druhém zápase s Lotyši schytal nálož ran a hned ta první mu pochroumala rameno tak, že většinu turnaje strávil jen trénováním mimo sestavu. Vrátil se pro utkání play off a přes veškerou snahu nebyl faktorem směrem vpřed, což je jeho specialita.

  • Jan Hejda - známka Sportu 2-

    Jan Hejda Jan HejdaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Nástup do turnaje měl na své poměry až nečekaně ofenzivní. Méně atraktivní zápasy skupiny ho občas zastihly mimo pozici, rozehrávku taky nepředváděl bůhvíjakou, v pravý okamžik, a sice ve čtvrtfinále a v semifi nále, se ale ukázal jako tahoun. Srážku s Finy pomohla rozhodnout i jeho chuť.

  • Jakub Voráček - známka Sportu 2

    Jakub Voráček Jakub VoráčekFoto EPA

    Coby nejproduktivnější hráč týmu splnil roli lídra, když šlo do tuhého, na ledě jste ho viděli, jak rozjížděl své špičkové průniky. Přesilovky pomáhal dirigovat ze svého místa na mantinelu, chybělo mu ale víc střel bez přípravy. Během nulového víkendu šel nadoraz, ovšem nedokázal hru strhnout.

  • Ondřej Pavelec - známka Sportu 2

    Ondřej Pavelec Ondřej PavelecFoto Pavel Mazáč (Sport)

    S ním přišla do branky jistota, která tým uklidnila, dovolila mu soustředit se na jiné věci než urputné bránění každého útoku. Od vystřídání proti Lotyšům už svoji pozici neopustil, neměl žádný vyloženě nepovedený zápas a naopak často zazářil. K absolutoriu bylo třeba chytit ještě něco navíc.

  • Ondřej Němec - známka Sportu 2

    Ondřej Němec Ondřej NěmecFoto EPA

    Zažil nevýrazný začátek, to vinou předchozího herního výpadku, složité zápasy s outsidery ale zlomily právě jeho včasně načasované střely a přihrávky, které měly nápad. Ve čtvrtfinále šel ale brzy ze hry, zřejmě opět kvůli zdravotním komplikacím, vrátil se jen na chvíli v duelu o bronz.

  • Jakub Nakládal - známka Sportu 2

    Jakub Nakládal Jakub NakládalFoto Michal Beránek Sport

    Nejvytěžovanější český hráč, na jeho ostré střele stály mnohé přesilovkové úspěchy na startu šampionátu. Postupem času už si ho soupeři víc hlídali, naprostou většinu puků ale i tak dokázal alespoň přesně přeposlat na spoluhráče. V obraně byl až na výjimky jistý, zářil hlavně ve skupině.

  • Jan Kovář - známka Sportu 2

    Jan Kovář Jan KovářFoto ČTK

    První opravdu vydařený turnaj v reprezentaci. To proto, že dostal příležitost v přesilovkách, kde může rozbalit svůj výjimečný cit pro hru s pukem. Vedle Jágra byl zásadní postavou čtvrtfinále, zapsal si dva tříbodové zápasy, skvěle zahrál se Švýcary. O posledním víkendu se ale vytratil.

  • Michal Jordán - známka Sportu 2

    Michal Jordán Michal JordánFoto Michal Beránek (Sport)

    Během uplynulé sezony udělal v NHL výrazný skok vpřed. Je z něho spolehlivý zadák, schopný správně vyřešit defenzivní situace, z modré čáry dostat puk na branku a taky se trefit. To jeho střela v semifinále mohla zápas zdramatizovat. Mohl by se stát novým tahounem reprezentační defenzivy.

  • Dominik Simon - známka Sportu 1-

    Dominik Simon Dominik SimonFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Senzace. Benjamínek týmu udivoval sebevědomými akcemi, rychlost, drzost a schopnost pokrýt si puk z něj udělaly nečekanou zbraň. Když se posunul k Jágrovi, nebylo to ono, ale po návratu ke Koukalovi se Zaťovičem hrál opět špičkově. V play off byla chyba ho nenechat hrát víc.

  • Petr Koukal - známka Sportu 1-

    Petr Koukal Petr KoukalFoto Michal Beránek (Sport)

    Vytknout mu lze jen absenci výraznějšího ofenzivního příspěvku nebo inkasované góly v začátku turnaje. Jinak byl tenhle obětavec ve většině zápasů na dojem nejvýraznějším hráčem na ledě. Jeho formace se Simonem a Zaťovičem fungovala skvěle, on sám vynikal v napadání či při oslabeních.

  • Martin Zaťovič - známka Sportu 1

     

    Martin Zaťovič Martin ZaťovičFoto Michal Beránek (Sport)

    Ne, jemu nejde z hlediska přínosu vytknout nic. Naprosto nic. Nenápadný robotník ze čtvrté lajny, který se do hry dostával sporadicky, nastřílel čtyři branky, a to důležité, žádné jistící rány do otevřené obrany soupeře. I díky němu fungoval čtvrtý útok, pomohl poctivou šichtou v oslabeních.

  • Jaromír Jágr - známka Sportu 1

    Jaromír Jágr Jaromír JágrFoto Michal Beránek (Sport)

    Jeho akce si budete pamatovat i za pár let. To, co od něj tým potřeboval, splnil: zazářil zlomovými góly v důležitých chvílích, hlavně při obratu ve čtvrtfi nále, geniálními přihrávkami či kličkami, na něž soupeři nezvládli reagovat. Občasné nedostatky v celoplošné hře bohům snáz odpustíte.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud