21. května 2015 • 10:15

Hit MS v hokeji Bob a Bobek: Češi z nich neměli ani korunu!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad každý návštěvník hokejového MS v Praze a Ostravě zatoužil pořídit si maskoty turnaje, králíky Boba a Bobka. Nápad českého svazu vybrat v tuzemsku oblíbené večerníčkové figurky byl ternem. O to větší radost musí mít švédská společnost NeH, k níž výnos jednoho z hitů šampionátu putuje. K ní a k firmě Infront, český hokej z hitu turnaje nemá ani korunu.



Česká strana vymyslela strategii, zajistila práva na sněhobílé králíky, ale z výtěžku prodeje nemá nic. Jeden maskot přitom přišel na šest stovek korun. „Všechno jsme vymysleli, zařídili, ale nemáme z toho ani desetník,“ líčí Tomáš Král, předseda ČSLH.

Bob a Bobek baví diváky na MS. Nejsou to Češi a mají zakázáno mluvit
Video se připravuje ...

Taková jsou ovšem pravidla Faselovy IIHF. Kdo s nimi nesouhlasí, turnaj nepořádá. „Musíte vydělat na vstupném, jinak končíte v těžkém minusu. Švédové před třemi roky prodělali kolem osmi milionů eur, to by pro nás byla smrtelná rána,“ připomíná nevydařený švédský podnik z roku 2012.

Ač se to nezdá, hokejový šampionát je velký byznys, zlatý jackpot ovšem končí v okruhu společností, navázaných na lidi z Mezinárodní federace.

Výtržník Bobek. Maskoti MS v hokeji 2015 baví diváky tak, že občas zapomínají sledovat samotný zápas.
Výtržník Bobek. Maskoti MS v hokeji 2015 baví diváky tak, že občas zapomínají sledovat samotný zápas.

Nepřichází rovněž do úvahy, aby pořadatelské země měly v budoucnu větší prostor pro vizibilitu svých partnerů. „Nemyslím si, že se to změní. Roli hraje síla všech těch zemí a politika v prostředí IIHF,“ tuší Král.

Osud Boba a Bobka z hotelu hokejistů? Na pekáči neskončí
Video se připravuje ...

Ráj pro hokejové fanoušky: Ve fanshopu si přijdete na své
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud