15. července 2015 • 11:37

To je raketa! MS v hokeji předčilo očekávání, vyneslo 450 milionů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český svaz ledního hokeje vydělal na MS v Praze a Ostravě výrazně víc než předpokládal. Místo desítek milionů korun to bylo 450 milionů před zdaněním. "Finanční výsledek několikanásobně překonal původní představy a očekávání,“ uvedl v tiskové zprávě předseda organizačního výboru, prezident ČSLH Tomáš Král.



"Vyplatilo se, že jsme uplatňovali přísnou rozpočtovou kontrolu a náklady udrželi na plánované úrovni. Na druhé straně tržby z prodeje vstupenek, které tvoří takřka tři čtvrtiny příjmů, byly o čtvrtinu vyšší, než předpokládal rozpočet," doplnil Král.

Rozpočet MS byl s ohledem na kurz eura a řadu proměnných položek stanoven na 650 až 700 milionů korun a zástupci ČSLH od začátku tvrdili, že základním cílem je neprodělat. Zejména proto, že na 64 zápasů turnaje zavítalo 741.690 fanoušků, což je nový rekord mistrovství, zvýšil se zisk ČSLH.

"Myslím, že se nám podařilo dobře nastavit ceny vstupenek a chci poděkovat v první řadě fanouškům, kteří dokázali, že jsme hokejová země. Jestliže se podle řady odborníků jednalo o nejlépe připravený šampionát v historii, z našeho pohledu šlo jednoznačně o ekonomicky nejúspěšnější šampionát, který jsme pořádali," dodal Král, jenž už krátce po skončení turnaje potvrdil, že Česko se bude ucházet o pořádaní dalšího MS dříve než se původně plánovalo. Ideální prý bude rok 2023.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud