Adam Sušovský
20. května 2016 • 13:30

Poslední Vůjtkův zápas sledovala i jeho žena: Přála jsem mu medaili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na sobě měla oblečený reprezentační dres, na tváři nalepené české vlajky. Přímo z hlediště Ledového paláce sledovala čtvrtfinále s USA také Magdalena Vůjtková, manželka českého trenéra. Byla nervózní, chvíli prožívala velkou euforii, a pak o to větší zklamání. „Strašně bych mu přála medaili, zasloužil by si to,“ říkala v průběhu zápasu. Po něm manžel ukončil kariéru.



Celá ta trenérská léta mu byla velkou oporou. Manželka Magdalena s ním jezdila za každou štací, žila s ním i v Rusku, kde Vladimír Vůjtek jako první zahraniční trenér v historii vyhrál ligový titul. A byla tam i teď, když úspěšnou trenérskou kariéru ukončil dřív, než by mu všichni přáli.

Nájezdové drama paní Vůjtková sledovala přímo z hlediště a po zápase byla zklamaná z toho, že se uznávaný kouč neloučí s medailí na krku.

„Strašně moc bych mu to přála. Zasloužil by si ji. Bylo by to pro něj obrovské ocenění, takové vyvrcholení. Když jsme dali gól, vyskočila jsem a málem přepadla přes zábradlí,“ usmívala se paní Magdalena o první přestávce, to ještě Češi vedli 1:0.

Nakonec zápas s Amerikou nezvládli v nájezdech (prohra 1:2) a Vůjtek po něm potvrdil konec. „Už trénovat nebude. Já mu to nezakázala, ale on si to zakázal sám. Už toho bylo dost,“ řekla náležitě hrdá manželka.

Zápas sledovala oblečená v reprezentačním dresu útočníka Lukáše Kašpara , na tvářích měla české vlajky. Seděla přímo naproti české střídačce, takže měla na svého muže dobrý výhled. On byl tradičně klidný, jenže s ní průběh zápasu zamával. A to měla po boku i syna Vladimíra, dnes hráčského agenta, a dalšího bývalého hokejistu Jana Peterka, který pod trenérem Vůjtkem vyhrával kdysi ruské tituly v Jaroslavli. „Máma prožívá zápasy hodně, musím ji trošku uklidňovat,“ usmíval se syn.

Spolu s paní Vůjtkovou dorazily i další rodiny hráčů

Paní Vůjtková do Moskvy přiletěla ve středu pozdě večer. Spolu s ní dorazily i rodiny některých hráčů. Třeba brankář Dominik Furch měl v hledišti přítelkyni a dokonce i rodiče.

„Chtěla jsem na čtvrtfinále přijet. Ani doma jsem ale nebyla klidnější. Fandili jsme u nás v hospůdce, i tam to bylo perfektní a super. Dopoledne a před zápasem jsem byla ještě v klidu, ale teď už jsem nervózní. Ráno jsem Vláďu navštívila. Povykládali jsme si, ale ne o hokeji. Jen všeobecně, spíš jsme vtipkovali,“ vracela se.

Devětašedesátiletý kouč byl po celý turnaj na střídačce ztělesněním klidu, nehnulo s ním ani včerejší drama. Přitom také on prý umí být nervózní.

„Prožívá to, ale trošku jinak. On není žádný bouřlivák, ale právě tou klidnou povahou si udělal přístup k těm hráčům, kteří ho mají rádi. S tím pak přicházejí takové výsledky,“ povídala o první přestávce Magdalena, která v Česku cítila euforii fanoušků a úctu k trenérovi mnohem víc než on sám.

„Byla to neskutečná euforie. Vůbec jsem netušila, kolik mu fandí lidí. Jen těch zpráv a lajků, co jsem dostávala na Facebooku. Všem za to strašně děkuju. Vláďa si to ještě neuvědomuje, ale já už mu dnes říkala: Neuvěříš, kolik fanoušků za tebou stojí, jak tě milují a jak jsou nadšení tvou prací,“ říkala dojatě choť bez ohledu na výsledek.

Vše o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud