Zdeněk Janda
21. května 2016 • 22:38

Finále s obávaným Finskem! Kanada z 26 zápasů padla dvakrát, vždy s ním

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MOSKVY | Není to tak suverénní jízda jako loni v Praze. Ale přesto má Kanada poté, co v semifinále přetlačila Ameriku (4:3), šanci obhájit mistrovský pohár. V neděli ji čeká Finsko. „Vždycky, když slyšíme naši hymnu, je to super. Tak uděláme maximum, aby to bylo i v neděli,“ uvedl útočník Corey Perry z Anaheimu. Ten se v případě výhry stane členem prestižního Triple Gold Clubu (pro vítěze Stanley Cupu, olympiády i mistrovství světa).



Vedle v semifinále 2:0, ale polevila. A najednou soupeř otočil skóre na 3:2. Kanada se ale nenechala otrávit a nakonec bitvu ještě zvrátila. „Musíme jim dát kredit. Mají výborný tým,“ pravil Corey Perry na adresu zámořského soka.

Kanada se ve finále utká s Finy. Tedy se soupeřem, který ji dokázal v základní části v Petrohradu porazit 4:0. Pro Kanadu to byla první porážka na šampionátech po 16 výhrách v řadě. A pokud se ponoříme hlouběji do statistik, vypátráme zajímavou statistiku: Kanada z posledních 26 utkání na mistrovství prohrála pouze dvakrát (ve čtvrtfinále na mistrovství v Minsku 2014 a teď nedávno ve skupině). A v obou případech to bylo Finsko.

A s kým se utká ve finále? S Finy… „Ale nebereme to jako nějakou odvetu. Prostě půjdeme bojovat, abychom uspěli. Je to přece boj o zlato!“ burcuje kapitán Perry, jenž se v případě výhry stane členem Triple Gold Clubu.

„Možná podvědomě na to budu myslet, ale to není to hlavní. Chci hrát hokej a uspět. Na nic jiného myslet nebudu,“ potvrdil lídr Anaheimu.

Perry vyhrál s týmem Ducks Stanley Cup v roce 2007, byl členem kanadské reprezentace při obou výhrách na ZOH (2010 i 2014). V neděli může přidat mistrovský titul. "Finové mají výborný tým. Když jsme s nimi naposledy tady prohráli, chybovali jsme, ztráceli jsme puky. To si teď nemůže dovolit, pokud chceme pomýšlet na zlato," upozorňuje kanadský kapitán.

Vše o světovém šampionátu v Rusku čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud