22. května 2016 • 19:00

Chtěli zlato, mají bronz! Co říkali Rusové po zisku ceny útěchy?

Autor: rjm, mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE
Po sobotní prohře v semifinále nad silným Finskem zdrceným Rusům moc do řeči nebylo. O 24 hodin později po vítězství nad USA 7:2 už byli domácí hokejisté  s bronzovou medailí na krku sdílnější. Někteří byli spokojeni, jiní už méně. „Získali jsme bronz, ale samozřejmě jsme zklamaní. Chtěli jsme zlato,“ řekl po utkání nejproduktivnější hráč turnaje Vadim Šipačov.


Rusové jsou na každém turnaji pod obrovským tlakem. Nic jiného než zlato se nebere! Proto i zisk bronzové medaile není v hokejové velmoci přílišným úspěchěm. „Naše vystoupení by se dalo nazvat úspěšným, pokud bychom získali zlato. Tohle je takový normální průměrný výsledek,“ dodal Šipačov.

Hvězdný útočník Alexander Ovečkin však cenným kovem po utkání neopovrhoval.

„Myslím, že to bylo z naší strany důstojné loučení. Medaile má svoji hodnotu. Proti Finsku jsme měli hrát jinak. Nedá se nic dělat, už se stalo. Každý rok se prostě nedá vyhrávat. Je lepší brát bronz než skončit čtvrtí. Teď nás čeká Světový pohár, kde to bude ještě vyrovnanější. Musíme koukat do budoucna, Kanada i USA tam budou silnější.“ varuje kapitán Washingtonu, který okamžitě po vypadnutí Capitals přiletěl sborné pomoci.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání o bronz!


Jeho kolega z reprezentace a kapitán Rusů Pavel Dacjuk si víc než zisk medaile pochvaloval závěrečnou reakci domácích fanoušků. Ti svůj tým s medailemi na krku doprovodili do kabin potleskem. Největší ovace si vysloužil trenér sborné Oleg Znarok.

„Je nádherné, jak nám lidé fandili. Úplně nás na ledě pobláznili, chci všem fandům poděkovat. Chtěli jsme zlato, ale je dobré, že máme aspoň bronz.“ dodal kapitán domácího celku.

VÍCE O MISTROVSTVÍ SVĚTA V RUSKU ČTĚTE ZDE >>>

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud