22. května 2016 • 22:17

Perry dohnal Jágra i Šlégra. Po triumfu na MS rozšířil Triple Gold Club

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský hokejový útočník Corey Perry rozšířil po triumfu na mistrovství světa v Moskvě Triple Gold Club, v kterém jsou majitelé zlatých medailí z olympijských her, světových šampionátů a zároveň prstenů za triumf ve Stanleyově poháru. Jednatřicetiletá opora Anaheimu vstoupila do vybrané společnosti jako 27. hokejista po finálové výhře Kanady nad Finskem 2:0.



Perry má ve sbírce dvě olympijská zlata z Vancouveru z roku 2010 a ze Soči z předloňska a radoval se tak z triumfu při obou svých startech pod pěti kruhy. Na Stanleyův pohár dosáhl už v roce 2007 s Anaheimem, kde strávil celou svou dosavadní kariéru v NHL. Na mistrovství světa startoval podruhé a v roce 2010 v Německu musel strávit čtvrtfinálové vyřazení.

Jako další hráč v této sezoně může letos vstoupit do Triple Gold Clubu jeden z Perryho krajanů - buď obránce Jay Bouwmeester z St. Louis či útočník Patrick Marleau ze San Jose. Chybí jim k tomu triumf ve Stanleyově poháru a v současné době proti sobě St. Louis se San Jose bojují v semifinále.

Ve vybrané společnosti se všemi třemi nejcennějšími triumfy je nyní deset Kanaďanů, devět Švédů, šest Rusů a dva Češi - Jaromír Jágr a Jiří Šlégr, kteří se mezi držitele "zlatého hattricku" zařadili v roce 2005 po vítězství na mistrovství světa ve Vídni.

Jediným koučem je Kanaďan Mike Babcock, který dovedl Kanadu k triumfu v roce 2004 v Praze i loni na olympiádě a s Detroitem získal v roce 2008 Stanleyův pohár.

VIDEO: Sestřih zápasu Kanada - Finsko 2:0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud