23. května 2016 • 15:00

Radovat se z bronzu? Máme tu teď samé Coubertiny, štve ruskou legendu

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mít moskevské ulice boxy na tříděný sběr s nepoužitelnými kovy, vsaďte se, že by tam v neděli večer navezli bronzovou medailovou sadu, kterou ruská hokejová reprezentace brala po výhře útěchy s USA (7:2). Zatímco jinde (třeba u nás) by si ji náležitě považovali, pro Rusy má pořádnou pachuť neúspěchu.



I když ne pro všechny, jak je znát z vyjádření dvojnásobného olympijského vítěze Vjačeslava Fetisova.

V jeho éře v 80. letech platilo, že kdo narazil na neporazitelnou sbornou, mohl rovnou položit hlavu na špalek. Až na výjimečné výjimky… A to právě dnes Fetisovovi vadí. Že jsou podle něj Rusové v dnešní době spokojeni s málem.

Takže když v neděli tribuny aplaudovaly hokejistům za vítězný boj s USA o třetí místo, Fetisovem cloumal vztek. „Výhra nad Spojenými státy může někomu vylepšit dojem z našeho účinkování na turnaji, ale mně přijde zvláštní radovat se z vítězství nad demotivovanými Američany, stejně tak se těšit bronzovými medailemi. V naší zemi máme nyní mnohou Coubertinů, kteří jsou spokojeni snad se vším,“ posteskl si sedminásobný mistr světa, člen někdejší obávané ruské pětky z CSKA Moskva.

Chris Chelios se po exhibičním zápase na MS v Moskvě zdraví s Igorem Larionovem
Chris Chelios se po exhibičním zápase na MS v Moskvě zdraví s Igorem Larionovem

Nikoho nepřekvapí, že Fetisov považuje bronzovou příčku za neúspěch. „Vzhledem k tradici je to málo,“ pravil.

Vadil mu zejména způsob, jakým sborná nezvládla semifinále se špičkově hrajícími mladými Finy. „Nestačili jsme na ně. Jsou mladí, hrají bez ostychu a jde jim to. Vůbec Finové pracují velmi systematicky, a to ve všech směrech. Naše profesionální vedení musí učinit patřičné závěry,“ vybídl Fetisov k razantním řešením ruskou hokejovou federaci.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud