23. dubna 2017 • 16:30

Německo - Česko 3:4 po nájezdech. Zazářil Zohorna, rozhodl Hanzl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odveta se nakonec povedla! Český národní tým oplatil německým hokejistům sobotní vysokou porážku a porazil je na jejich ledě 4:3 po samostatných nájezdech. Velkým tahounem byl proti našim západním sousedům útočník Tomáš Zohorna, který dvakrát vyrovnával skóre utkání a následně v nájezdech. Rozhodují trefu zařídil forvard z Litvínova Robin Hanzl.  



Bezbrankové skóre vydrželo do začátku druhé části, kdy se Jakub Lev prosadil v přesilovce. Domácí výběr však dokázal kontrovat ze stejné herní situace v úvodu třetí dvacetiminutovky, kdy vyrovnal Matthias Plachta. Týž hráč pak znovu v přesilovce dostal Němce do vedení. Tomáš Zohorna v oslabení srovnal, Němci měli díky další přesilovkové trefě Christiana Ehrhoffa opět navrch, ale Zohorna zachránil remízu v základní hrací době.

Český tým se znovu sejde v úterý v Českých Budějovicích, kde se od čtvrtka do neděle představí na Českých hokejových hrách v zápasech proti Finsku, Švédsku a Rusku. Poslední podnik Euro Hockey Tour v sezoně bude zároveň generálkou na MS.

Německo - Česko 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Plachta (Hager, Reimer), 48. Plachta (Hördler, Akdag), 51. Ehrhoff (Raedeke, Reimer) - 21. Lev (Šulák), 50. T. Zohorna (Horák), 53. T. Zohorna (Horák, Kašpar), rozhodující sam. nájezd R. Hanzl. Rozhodčí: Brill, Hunnius - Leermakers, Cepik (všichni Něm.). Vyloučení: 6:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8472.

 

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 4. • 16:45
Německo
Německo
3:4
ONLINE
23. dubna
16:45
Česko
Česko
Góly

Domácí: 42:04. Plachta, 47:27. Plachta, 50:38. Ehrhoff

Hosté: 20:52. Lev, 49:37. Zohorna, 52:49. Zohorna, . Hanzl

Sestavy

Domácí: Endras (Niederberger) – Zerressen, Ehrhoff, Hördler, Akdag, Ebner, Reul, Daschner – Krämmer, Hospelt, Kink – Ehliz, Raedeke, Reimer – Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Tiffels, Oppenheimer – Plachta.

Hosté: Furch (Francouz) – Rutta, Polášek, Kundrátek, Šulák, Sklenička, M. Doudera, Košťálek, D. Musil – Radil, Vrána, T. Zohorna – Kašpar, Horák, Sekáč – Hyka, P. Holík, Lenc – Lev, R. Hanzl, D. Kubalík – Kousal.

Rozhodčí

Brill, Hunnius – Leermakers, Cepik

Stadion

SAP Arena, Mannheim

Návštěva

8472 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud