25. dubna 2018 • 13:55

Účast na MS v ohrožení? Nečas bere antibiotika, do Švédska neodletěl

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli mu dát šanci, ale osud mu ji možná nedovolí. Česká hokejová reprezentace odletěla ve středu dopoledne na Švédské hry bez útočníka Martina Nečase, který zůstal doma. Už během finálové série ho totiž skolila nemoc a na vysoké teploty dostal antibiotika. „Je to smolař. Kdykoli dostal pozvánku, vždycky se mu něco stalo,“ litoval už v úterý trenér Josef Jandač. Ve středu však jeho asistent Jiří Kalous přiznal, že naděje talentovaného účastníka na mistrovství světa v Dánsku stále žijí.



Klíčový hráč Komety v cestě za obhajobou mistrovského titulu by měl v pátek dobrat antibiotika a k týmu by se mohl připojit až na víkendové zápasy. „Ta varianta existuje. Pepa Jandač je ve spojení přímo s Martinem a bavili jsme se i o této variantě,“ přiznal asistent Jiří Kalous, podle kterého bude záležet na tom, jak se bude Martin Nečas cítit.

Člen realizačního týmu navíc připustil, že by mladého útočníka Caroliny možná povolali i bez účasti na Švédských hrách. „Martin podával hlavně ve druhé části sezony opravdu výborné výkony a ta varianta určitě existuje,“ připustil Kalous, který aktuálně pracuje s 37 hráči.

Celý realizační tým však nepotěšily zprávy z NHL i KHL. Zdravotní problémy totiž nepustí na turnaj Pavla Zachu z New Jersey a sezona skončila i pro Jiřího Sekáče, který s Kazaní získal Gagarinův pohár. Chybět pak bude také útočník Jakub Voráček z Philadelphie, jenž se omluvil kvůli únavě.

Už nejsem košíkář, smál se Nečas. Finále dohrával s horečkou
Video se připravuje ...

Do Švédska tak odletělo celkem 31 hráčů, zatímco Dmitrij Jaškin i Martin Nečas se možná připojí v průběhu a obránce Ondřej Vitásek, Vojtěch Mozík i útočník David Kaše zůstali doma, přesto z kádru vyřazeni zatím nejsou.

Všichni účastníci turnaje Euro Hockey Tour pak mohou po dohodě využít až 30 hráčů. Na koho padne Černý Petr? „Máme předběžně jasno a vypadá to, že Adam Polášek s námi bude spíš trénovat. Chtěli jsme, aby jel s týmem,“ řekl Kalous, jenž vyhlíží, jak dopadne obránce Radko Gudas.

„Budeme s ním dneska mluvit, měl zdravotní prohlídku ve Philadelphii,“ řekl na adresu tvrďáka generální manažer reprezentace Jiří Fischer.

Fischer o Voráčkovi: Mistrovství se nezúčastní, chce si odpočinout
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud