Ondřej Kuchař
26. dubna 2018 • 12:06

Gudas posílí český tým na MS. Fischer oslovil i Plekance, vypadl Klok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Konečně. Definitivně potvrzeno. Radko Gudas posílí národní tým před mistrovstvím světa v Dánsku. Ve středu v klubu prošel výstupní zdravotní kontrolou a příští týden se připojí k reprezentaci. Z týmu Toronta, které v noci vypadlo v paly off NHL s Bostonem, naopak určitě nepřijede bek Roman Polák. V jednání je však start respektovaného lídra a vůdce Tomáše Plekance.



Po Švédských hrách do přípravy před MS naskočí řízný obránce Radko Gudas. „S Radkem jsem mluvil. Výstupní prohlídkou v klubu prošel bez problému, takže se k nám příští týden připojí. Ron Hextall (GM Flyers) mu dal zelenou. Moc se na něj těšíme,“ raduje se generální manažer národního družstva Jiří Fischer.

Zatímco v klubu plní Gudas spíše defenzivní úkoly spojené s tvrdou fyzickou hrou, na loňském mistrovství světa ukázal, jak dokáže být platný i v útočné fázi. Dokázal přesně přihrát, řídit přesilovky i dát důležité góly.

„Loni byl jeho přínos naprosto úžasný. V kabině lidsky i herně na ledě. Hrozně se na něj těšíme. Hraje fyzickou hru, bruslí, dává týmu mezi třetinama klid. Skvělý kluk, doufám, že přinese i trochu sebevědomí. Věkově bude patřit mezi ty nejostřílenější beky,“ dodává Fischer, sám bývalý bek NHL.

V překrásné sérii prvního kola Stanley Cupu, která proti sobě svedla Boston a Toronto, se v nejzazším možném sedmém utkání rozhodlo o postupu Bruins. Z kádru Maple Leafs Fischer okamžitě oslovil oba vypadnuvší Čechy: obránce Romana Poláka i forvarda Tomáše Plekance.

„Roman Polák mi narovinu řekl, že potřebuje doléčit zranění nohy. Čeká ho jeden zákrok. S Tomášem Plekancem jsme domluvení, že si zavoláme. Byl teď ale dva měsíce bez rodiny, které po jeho trejdu zůstala v Montrealu, takže uvidíme, jak se to vyvine,“ odtajňuje manažer.

Komplikací v možném příjezdu Plekance může být i to, že mu končí smlouva. Spekuluje se o jeho návratu do Montrealu, je však otázkou, v jaké fázi případná vyjednávání jsou. Jasněji by mělo být v pátek.

Kvůli zranění naopak národní tým opustil vítkovický zadák Lukáš Klok, který odnesl zlomeninou dělovku Martina Frka ve středečním večerním tréninku. „Měl oteklou nohu a bolest se zvětšovala. Na rentgenu se pak potvrdila prasklina v oblasti zánártní kosti. Není schopný trénovat a ani perspektiva není příznivá. Čekají ho tři týdny klidu a odlehčená chůze o berlích. Není šance, že by hrál, proto odjede domů,“ popsal jeho stav lékař Dušan Singer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud