8. května 2018 • 23:01

Česko - Švýcarsko 5:4sn. Důležité dva body! Drama rozsekl Řepík

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí české utkání ve skupině A mistrovství světa v dánské Kodani proti Švýcarsku nabídlo neskutečné drama se šťastným koncem. Švýcaři díky třem využitým přesilovkám vedli už o dva góly, ale čeští hokejisté brankami Dmitrije Jaškina a Michala Řepíka vyrovnali. Když v závěru utkání vychytal Pavel Francouz trestné střílení, dospělo utkání do prodloužení, ve kterém se ovšem nerozhodlo. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, v nichž rozsekl utkání útočník Michal Řepík a druhým gólem vystřelil důležité dva body.



Otevřít skóre mohl v úvodní minutě Řepík , který se dostal sám před Genoniho, ale ztroskotal na jeho pravém betonu. Na druhé straně si poradil Francouz z pokusy Scherweyho a Hofmanna, který ještě z následné dorážky bekhendem minul. Při Kousalově vyloučení pálil Niederreiter a Andrighettovu přihrávku tečoval před českým brankářem Baltisberger.

Po Šulákově zákroku vysokou holí na dvě plus dvě minuty sice ve výhodě fauloval Baltisberger, ale Švýcarům stačila i kratší přesilovka k vedení. Po Hofmannově přihrávce dostal prostor k dorážkám před Francouzem Niederreiter a otevřel skóre.

Při Červenkově pobytu na trestné lavici nadělala Francouzovi potíže střela Genazziho. V oslabení se Jandačův výběr dostal do přečíslení tři na jednoho, ale Faksova přihrávka přeskočila Hykovu hokejku. V 17. minutě se Češi při Müllerově trestu dočkali vyrovnání. Nečasovi nevyšel pokus o střelu, ale stihl puk přistrčit na pravý kruh Kubalíkovi , který zamířil přesně k bližší tyči.

FAKTA MS: Francouz kouzlil v zápase se Švýcary, chválil ho i Petr Čech
Video se připravuje ...

V závěru úvodní části ještě vyhodil puk do hlediště Francouz a Švýcaři měli další přesilovku. Ještě před pauzou mohli udeřit v oslabení Češi. Červenka nabil v přečíslení Faksovi, ale Genoni zasáhl. Po 47 sekundách druhé části Švýcaři opět vedli, když rychlou kombinaci v pokračující přesilovce proměnil z pravého kruhu Hofmann. Ve 23. minutě prolétl po pravé straně do útočného pásma Vermin a Moser do odkryté branky zvýšil na 3:1.

Další české oslabení po Krejčíkově zákroku zkrátil faulem na Gudase Baltisberger a při hře čtyř proti čtyřem Češi využili toho, že Hofmann ztratil hokejku a po dlouhém hraní bez ní se rozhodl jet střídat. Sklenička přihrál mezi kruhy Moravčíkovi a ten ve 12. reprezentačním utkání oslavil premiérovou trefu.

Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře
Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře

Při Jaškinově vyloučení sice ve 28. minutě Francouz zlikvidoval velkou možnost Untersandera, ale po Moserově vybruslení zpoza branky se prosadil podruhé v utkání Niederreiter. Hned za 22 vteřin ale tečoval Moravčíkův pokus od modré čáry před Genonim Jaškin a Češi se vrátili do hry.

V polovině utkání Češi odolali při trestu za příliš mnoho hráčů na ledě. V 35. minutě uvolnil Kubalík Řepíka, jemuž první střelu sice zblokoval Kukan, ale napodruhé český kanonýr zakončoval do odkryté branky.

V úvodu třetí části nedotáhl únik Nestrašil a snažil se přihrát Nečasovi, což mu nevyšlo. Poté pálil aktivní Moravčík a na druhé straně zahrozil Haas. Třetí třetina byla opatrnější, ale v její polovině se dostal díky individuální akci do nebezpečného zakončení Nečas.

Při Faksově čtyřminutovém vyloučení neproměnil po Hofmannově střele dorážku Baltisberger a další možnost neproměnil Niederreiter. V 56. minutě šel pykat Moser, ale Šulák fauloval unikajícího Vermina, který však nařízené trestné střílení neproměnil.

Duel dospěl do prodloužení, ve kterém měli Češi výhodu přesilové hry, Genoni ale svůj tým podržel. Vítěze nakonec určily nájezdy, ve kterých potvrdil své kvality Francouz. Nepřekonal jej ani jeden z pěti švýcarských exekutorů, z Čechů se poté trefil v páté sérii Řepík.

Další duel čeká reprezentaci ve čtvrtek, kdy se od 20:15 utká s doposud neporaženým Ruskem, které navíc ještě neinkasovalo.

Góly

Domácí: 16:21. D. Kubalík, 24:09. Moravčík, 27:43. Jaškin, 34:26. Řepík, . Řepík

Hosté: 11:13. Niederreiter, 20:47. Hofmann, 22:07. S. Moser, 27:21. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Francouz (Rittich) – Gudas, Moravčík, Hronek, Šulák, D. Sklenička, Jordán, Polášek, J. Krejčík – Řepík, Plekanec, D. Kubalík – Hyka, Faksa, Červenka – Nestrašil, Nečas, Jaškin – Chytil, Horák, R. Kousal.

Hosté: Genoni (Berra) – Müller, Diaz, Kukan, Untersander, Frick, Fora, Genazzi – Andrighetto, Corvi, Niederreiter – Hofmann, Haas, Baltisberger – S. Moser, Vermin, Riat – Scherwey, Schäppi, Rod.

Rozhodčí

Gofman (RUS), Reneau (USA) – Goljak (BLR), Lazarev (RUS)

Stadion

Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 500 míst)

Čeští hokejisté si zakopali před fanoušky, míč lovili i na střeše
Video se připravuje ...

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B
1. Švédsko 7 6 1 0 0 31:9 20
2. Rusko 7 5 0 1 1 32:10 16
3. Česko 7 3 3 0 1 27:15 15
4. Švýcarsko 7 3 1 1 2 25:19 12
5. Slovensko 7 3 0 2 2 19:20 11
6. Francie 7 2 0 0 5 13:29 6
7. Rakousko 7 1 0 1 5 13:30 4
8. Bělorusko 7 0 0 0 7 8:36 0

Fischer o Pastrňákovi a Krejčím: Reprezentovat chtějí, přijmeme je s otevřenou náručí
Video se připravuje ...

Jak bydlí český tým v Kodani? V luxusním hotelu, co připomíná les
Video se připravuje ...

Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře
Michal Řepík právě jako jediný hráč překonal v nájezdech brankáře soupeře

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud