17. prosince 2018 • 12:08

Zadina nedohrál zápas AHL, o juniorské MS by ale přijít neměl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Filip Zadina nedohrál sobotní zápas zámořské AHL. Důvodem odstoupení velkého talentu českého hokeje bylo zranění třísla. Dnes bude Zadinův stav opět prověřen, podle dostupných informací by ale zranění nemělo být vážné.



Zadina by tak neměl přijít o juniorský světový šampionát na přelomu roku ve Vancouveru a Victorii. Kouč reprezentace do 20 let Václav Varaďa počítá s devatenáctiletou šestkou letošního draftu jako s jedním z hlavních tahounů týmu, který pro prestižní akci skládá. Podle původního plánu se má Zadina připojit k mužstvu ve čtvrtek.

Odchovanec Pardubic, jenž je nejvýše draftovaným českým hráčem při výběru talentů od roku 2000 spolu Milanem Michálkem (2003) a Pavlem Zachou (2015), kteří šli na řadu rovněž jako šestí, podepsal v červenci tříletý nováčkovský kontrakt s Detroitem.

Do nejlepší hokejové ligy světa Zadina prozatím nezasáhl, ve své první sezoně v AHL má z 26 odehraných utkání na kontě 17 bodů za osm branek a devět nahrávek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud